"Tenisseverleri İzmir Cup'a bekliyoruz"

Türkiye'nin uluslararası erkekler tenis (ATP) takviminde yer alan 5 turnuvasından biri olan İzmir Cup ATP Challenger'ın basın toplantısı, İzmir Ulusal Tenis Eğitim Merkezi'nde (UTEM) yapıldı.

 

Basın toplantısına, Milli tenisçimiz Marsel İlhan, turnuvanın 1 numaralı seribaşı raketi Mikhail Kukushkin, Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu üyesi Yüksel Pınar, turnuva direktörü Ümit Y. Yılmaz, ITF Supervisior'ı Stephane Cretois, turnuva komitesinden Canan Boz ve Melis Yafe katıldı.

 

Bu turnuvada daha önce 3 kez final oynayan Marsel İlhan, "Öncelikli hedefim burada şampiyon olmak ama maç maç değerlendiriyorum. Önümde zorlu ikinci tur maçı var. Gelecek hafta Şangay'da bir ATP turnuvasına daha katılacağım. O turnuva öncesi İzmir Cup iyi bir hazırlık devresi oluyor." şeklinde konuştu. İlhan ayrıca hedefinin yeniden ilk 100'e girmek olduğunu söyledi.

 

İzmir Cup'a İstanbul Challenger'da şampiyon olarak gelen Kazak tenisçi Mikhail Kukushkin, daha önce İstanbul'da çok turnuvaya çıktığını ancak ilk kez İzmir'e geldiğinin altını çizerken, "Burada önemli isimlerle şampiyonluk mücadelesi vermekten memnunum. Türkiye'deki turnuvalara katılmak her zaman keyif vericidir" ifadelerini kullandı.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Yönetim Kurulu Üyesi Yüksel Pınar, Türk tenisini İzmir Cup'la birlikte büyütmek ve geliştirmek istediklerinden bahsederken, bunun için İzmir'deki tüm tenis kulüpleri olarak organizasyonun düzenlenmesinde birlikte çalıştıklarını ifade etti. Pınar sözlerine şöyle devam etti:

 

"İzmir Cup, ATP'nin gözünde seviye atlamış durumda. Gelecek yıllarda çok daha büyük bir turnuva düzenleyeceğimizden eminim. Pazar günkü final maçı öncesinde TRT, İzmir Cup için özel yayın yapacak. Ayrıca Ritim Topluluğu gösteri yaparak, katılımcılara keyifli bir vakit geçirecek. Tenisseverler için de sürpriz hediyelerimiz olacak. Herkesi İzmir Cup'ı izlemek için UTEM'e devam ediyorum.

 

İzmir Cup tenis turnuvası 22 Eylül Pazar günü 15:30'da yapılacak tek erkekler finaliyle son bulacak.