Tenisçilerimiz Ürdün'de kupaları topladı

Ürdün'ün Amman kentinde düzenlenen ITF Juniors Grade 5 turnuvası Amman International'da tüm kategorilerde finale kalan sporcularımız elde ettikleri birinci ve ikinciliklerle kupaları topladılar.

 

Tek erkekler finaline yükselen Mert Zincirli, geçen haftanın şampiyonu Amer Naow'la kozlarını paylaşırken 4-0 önde olduğu sırada rakibinin maçtan çekilmesiyle şampiyonluğunu ilan etti.

 

Tek kızlarda da 3 numaralı seribaşı Berfu Cengiz, 4 numaralı raket Mısırlı Nermeen Shawky'i 6-4 ve 6-2'yle saf dışı bırakarak kariyerinin ilk ITF Juniors şampiyonluğuna ulaştı.

 

Antrenör Çağdaş Ulukan gözetiminde mücadele eden sporcularımız aynı zamanda çiftler kategorisinde de final heyecanı yaşadı. Çift erkeklerde Ata Hergünvarım / Tolunay Sümer çifti finalde Büyük Britanyalı sporcular Youssef Hassan  / Peter O'Donovan'ı 6-4 / 6-4 mağlup etti ve şampiyon oldu.

 

Tamamen Türk finali olan çift kızlar kategorisinde ise Berfu Cengiz ve partneri Defne Olcay, Müge Topsel / Ceylin Günay çiftiyle karşı karşıya geldi. Tekler şampiyonu olan Berfu Cengiz, partneri Defne Olcay'la birlikte 6-3 ve 6-1'lik skorlarla rakiplerine üstünlük kurarak şampiyon oldular. Müge Topsel ve Ceylin Günay da turnuvayı ikincilikle kapadı.

 

Tenisçilerimizi tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.