Son Grand Slam Amerika Açık başladı

Sezonun son "grand slam"i ABD Açık Tenis Turnuvası'nda ilk gün mücadelesinde favori raketler fire vermeden üst tura çıktı.

 

New York kentinde düzenlenen ve 9 Eylül'e kadar devam edecek turnuvanın ilk tur mücadelesi, tek erkekler ve tek kadınlar kategorisinde yapılan maçlarla başladı.

 

Tek erkeklerde, 2 numaralı seri başı İspanyol Rafael Nadal, ABD'li Ryan Harrison'u 6-4, 6-2, 6-2 ile, 4 numaralı seri başı bir diğer İspanyol David Ferrer, Avustralyalı Nick Kyrgios'u 7-5, 6-3 ve 6-2'lik setlerle 3-0'lık skorla rahat geçerken, 7 numaralı seri başı İsviçreli Roger Federer ile Sloven Grega Zemlja arasında yapılacak maç kötü hava şartları nedeniyle ertelendi.

 

Tek kadınlarda, dünya 1 numarası ABD'li Serena Williams, İtalyan Francesca Schiavone'u 6-0 ve 6-1 ile, 3 numaralı seri başı Polonyalı Agnieszka Radwanska ise İspanyol Silvia Soler-Espinosa'yı 6-1 ve 6-2'lik setlerle zorlanmadan yendi.

 

Turnuvanın seri başları arasında yer almayan 33 yaşındaki Venus Williams, 12 numaralı seri başı Belçikalı Kirsten Flipkens'ı 6-1 ve 6-2'lik setlerle geçerek ilk günün sürprizine imza attı.