Milli takım ilk kez Dünya Şampiyonası'nda

Avrupa Tenis Birliği'nin (Tennis Europe) yaş gruplarında düzenlediği Yaz Kupası (European Summer Cup)'ta 64 takımın arasından 5. olan 14 yaş erkek milli takımımız aynı zamanda büyük bir başarıya daha imza attı.

 

5-7 Temmuz tarihleri arasında İspanya'nın Murcia kentinde düzenlenen Yaz Kupası'na katılabilen 8 takımdan biri olan Türkiye 14 yaş erkek milli takımı, elde ettiği bu beşincilikle "Dünya Gençler Tenis Şampiyonası"na da doğrudan katılma hakkı kazandı. Türk tenisi bu başarıyı tarihinde ilk kez elde etmiş oldu. Turnuvada Türkiye'yle birlikte şampiyon Rusya, finalist İtalya'nın yanı sıra Büyük Britanya ve Fransa yer alacak.

 

Statü gereği Summer Cup'ta ilk 5'e giren ülkelerin doğrudan katılabildiği Dünya Gençler Şampiyonası, 5 Ağustos'ta Çek Cumhuriyeti'nin Prostejov kentinde düzenlenecek. Aynı tarihlerde 16 ve 18 yaş altı tenisçilerin katılacağı Europeann Summer Cup (Yaz Kupası) heyecanı da yaşanacak.

 

Ergi Kırkın, Kaya Göre, Can Kaya ve Polat Gülcür'ün yer aldığı milli takımımız, kaptanlar Erdinç Baykal ve Seracettin Turan gözetiminde Summer Cup'a dahil olmuştu.

 

Milli oyuncularımızı ve antrenörlerimizi tebrik ederiz.