İstikamet İspanya

Avrupa Yaz Kupası elemelerinde mücadele eden 14 Yaş Erkek Milli Takımımız, grubunda oynadığı son seride ATP ilk 100'de on sporcusu bulunan Fransa'yı 3-0'la geçerek adını İspanya'da düzenlenecek Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne yazdırdı. 

 

14 Yaş milli takımımız Avrupa Yaz Kupası elemelerinde erkekler tenisinin ekol ülkelerinden Fransa'yı 3-0'la geçerek grubunu lider tamamladı. ATP ilk 100'de on sporcusu bulunan Fransa karşısında genç raketlerimiz üstün bir oyun sergiledi. Grubunda ilk iki gün oynadığı serileri kayıpsız geçen milli takımımız, son gün eleme grubu finalinde Fransa'yı da geçerek Avrupa Yaz Kupası Finalleri'ne yükseldi. Serinin birinci maçında Çağatay Sami Söke, Wolfgang Olivier'i 6-2, 3-6, 7-5'lik setlerle geçerken günün ikinci maçında Ergi Kırkın da Geoffrey Blancaneaux'yu 6-3, 6-2 ile mağlup etti. Seride 2-0'ı bulan millilerimiz çiftlerde Ergi Kırkın/Alp Şentay ile  Geoffrey Blancaneaux/Wolfgang Olivier'ı 6-7, 6-3, 7-5'le yenerek seriyi kayıpsız tamamladı.

 

Avrupa'da yaş gruplarında bir çok başarılı tenisçisi bulunan Fransa'yı mağlup eden milli takımımız oyuncuları Alp Şentay, Ergi Kırkın, Çağatay Sami Söke ile Ege Melih Azkara ve kaptan Kemal Çelikbilek'İ tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.

 

Finaller İspanya'nın Magaluf kentinde 6-8 Temmuz tarihleri arasında oynanacak.