14 Yaş Avrupa Yaz Kupası başladı

Avrupa Tenis Birliği'nin takviminde yer alan 14 Yaş ve altı Yaz Kupası'nda eleme heyecanı başladı. Turnuvaya kızlarda ve erkeklerde katılan millilerimiz ilk gün serilerinde bir galibiyet, bir mağlubiyet aldı.

 

Fransa'nın Royan kentinde gerçekleşen erkekler elemelerinde Türkiye ilk gün Ermenistan serisini oynadı. İlk karşılaşmada Ergi Kırkın, rakibi Armen Janikbeyan'ı 6-0'lık setlerle yenerken Alp Şentay da David Muranyan'ı 6-0,6-0'la mağlup ederek ülkemize seride galibiyeti getirdi. Çiftler maçında ise Ergi Kırkın/Çağatay Sami Söke ikilisi 6-0, 6-3'le teklerde de korta çıkan Ermeni rakiplerine üstünlük sağladı ve günün sonunda 3-0'ı buldu. Erkeklerde ülkemizi Alp Şentay, Ergi Kırgın, Çağatay Sami Söke ve yedek Ege Melih Azkara temsil ederken kaptanlık görevini Kemal Çelikbilek üstleniyor.

 

İzmir'de birinci gün Polonya ile oldukça çekişmeli bir seri oynayan kızlarımız çiftlerde Polonya'ya kaybederek seriden 2-1 yenik ayrıldı. Serinin açılışında Deniz Paykoç, Aleksandra Buchla'yı 6-4, 6-2 ile mağlup etti ve seride 1-0 öne geçtik. İkinci maçta İnci Öğüt, Alicja Sierzputowska'ya 7-5, 6-1'le geçilerek seri 1-1'e geldi. Çiftler maçında ise İnci Öğüt/Deniz Paykoç, Polonyalı çift Alicja Sierzputowska/Agata Swiatek'e 6-7, 6-3, 8-6 ile şanssız şekilde kaybetti. İzmir'de ülkemiz için korta İnci Öğüt, Deniz Paykoç, Berfu Cengiz ve yedek Ceylin Günay çıkarken Erdinç Baykal da kaptan olarak görev alıyor.