Dünya yıldızları İstanbul'da

Kadın Tenisçiler Birliği (WTA) yıldızları Agnieszka Radwanska ve Caroline Wozniacki, WTA tarafından 42’ncisi düzenlenen seçkin sezon sonu turnuvası 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’un resmi tanıtım toplantısı için İstanbul’daydı. WTA’nın 2013’te de İstanbul’da gerçekleşecek  en önemli finallerinde, dünyanın teklerde en iyi sekiz oyuncusu ve çiftlerde en iyi dört takımının şampiyonluk unvanını kazanmak ve toplamı 5 milyon dolar olan para ödülünden pay almak için verecekleri mücadeleyi izleyeceğiz.

 

İsim sponsorluğu Türk Ekonomi Bankası (TEB) ve küresel ortağı BNP Paribas tarafından üstlenilen 2011 yılı şampiyonası, Rolex, Türk Hava Yolları, Sony Xperia, Oriflame gibi markalarca desteklenmiş ve üç yıl boyunca İstanbul’da gerçekleşecek olan şampiyonaların ilki olarak büyük bir başarı sağlamıştı. 87.763 izleyicisiyle son 12 yılın en yüksek salon seyircisi sayısına erişirken, televizyon ve dijital yayın izleyicileri bakımından da rekorlar kıran 2011 TEB BNP Paribas WTA İstanbul Şampiyonası, toplam 500 saatten uzun canlı yayın ile 164 ülkede, 22 uluslararası TV kanalında yayınlanarak WTA Şampiyonalarının şimdiye kadarki en yaygın yayını olarak bir ilke imza atmıştı.

 

 

WTA’nın başkanı ve CEO’su Stacey Allaster, “WTA olarak, harika ortaklarımız Türkiye Tenis Federasyonu, TEB, BNP Paribas ve Gençlik ve Spor Bakanlığı ile birlikte, 2011 Şampiyonası esnansında Türkiye’de tenis sporu adına inanılmaz sağlam bir temel attık. Bugün, on farklı ülkeden gelen en iyi on oyuncumuzla kadın sporları arasında küresel anlamda en yaygın spor olarak yerimizi aldık. Geçen sene gerçekleşen rekor katılım ve uluslararsı yayın yaygınlığı WTA Şampiyonalarının konumunu birinci sınıf ve global bir spor organizasyonu olarak pekiştirmiştir. Oyuncularımız ve harika ortaklarımızla bu yılın ilerleyen tarihlerinde yeni rekorlar kırmaya can atıyoruz.” dedi.

TTF Başkanı Ayda Uluç, “Bizler Türkiye Tenis Federasyonu olarak tenis dünyasının en prestijli organizasyonlarından biri olan TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’a bu yıl da ev sahipliği yapmanın gururunu yaşıyoruz. Dünyanın gözünü İstanbul'a çeviren bu önemli organizasyonu 2011 yılında dünyanın farklı yerlerinden 37 milyondan fazla kişi takip etti ve organizasyonumuz, WTA geçmişindeki en geniş kitleye ulaşarak tarihe geçti. Ayrıca Türk tenisinin gelişimine büyük katkı sağlayan sponsorluk desteği için TEB Genel Müdürü Varol Civil’e huzurlarınızda bir kez daha teşekkürlerimi sunuyorum.” diye konuştu. 

TEB Genel Müdürü Varol Civil; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız ile Türkiye Tenis Federasyonu’nun değerli çabalarıyla 2011 yılında İstanbul’a kazandırılan dünyanın en önemli tenis turnuvalarından TEB BNP Paribas WTA Championship İstanbul’a Bankamızın adını vermiş olmaktan büyük mutluluk duyuyoruz. 40 yıla yakın bir süredir tenise destek veren küresel ortağımız BNP Paribas’nın tecrübesinden faydalanarak, ülkemizde tenise ilgiyi artırmayı ve geniş kitlelere ulaştırmayı hedefliyoruz. TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul 2011 ile ülkemizde tenis sporuna gösterilen ilginin artmasını sağladık, bununla birlikte Türkiye’nin uluslararası platformdaki tanıtımına katkıda bulunduk. Bu sene TEB olarak, sadece turnuvanın isim sponsoru olmakla kalmıyor; aynı zamanda Türkiye Tenis Federasyonu’nun da ana sponsoru olarak tenis alanında daha büyük bir misyonu sahipleniyoruz. Bu yıl ikincisi düzenlenecek olan TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul ile tenise ve ülkemizin tanıtımına yatırım yapmaya devam edeceğiz.” dedi. 

 

 

Tenisçi Agnieszka Radwanska “Bugün burada 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’un lansmanında bulunmaktan çok mutluyum. 2011 Şampiyonasında her akşam tek boş yerin olmadığı bir kalabalığın karşısında oynamak hiçbir zaman unutamayacağım inanılmaz bir duyguydu. Bu sonbaharda geri gelme fırsatını yakalamayı iple çekiyorum ve Türkiye’deki tenisseverlere muhteşem bir tenis haftası daha yaşatmayı umuyorum.” dedi. 

 

“İstanbul dünyanın en hızlı gelişen şehirlerinden biri. Buraya geri gelip müthiş tenisseverlerine sporumuzun en iyi örneklerini sergilemek için sabırsızlanıyorum” dedi oyuncu Caroline Wozniacki ve devam etti: “Bugün burada olmak sezon sonuna kadar daha çok çalışmam ve 2012 TEB BNP Paribas WTA Championships–İstanbul’a katılma hakkı kazanmam için bana ilham ve motivasyon kaynağı oldu.”

 

Fotoğraf: Emrah Nihat Erel