Moskova'ya 2020 İstanbul çıkarması

Milli Olimpiyat Komiteleri Birliği Genel Kurulu ve İkinci Dünya Olimpik Spor Konferansı, 16-17 Nisan 2012 tarihleri arasında Moskova'da gerçekleşti. Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları için 125 farklı ülkeden gelen, devlet temsilcileri, spor bakanları ve federasyon başkanlarından oluşan toplam 180 katılımcı buluştu. Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın da yer aldığı toplantıda Bakan Kılıç çeşitli temaslarda bulundu.

 

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç, Türkiye Milli Olimpiyat Komitesi Başkanı Uğur Erdener ve Başkan Yardımcısı Hasan Arat ve milli voleybolcu Neslihan Darnel, Murat İlbak ve Ali Kirmetçioğlu'ndan oluşan İstanbul 2020 Olimpiyat ve Paralimpik Oyunları tanıtım ekibinin  yaptığı İstanbul 2020 adaylık sunumu katılımcılardan büyük beğeni topladı.

 

Sunumun ardından düşüncelerini aktaran TTF Başkanı Ayda Uluç "Türkiye'nin 2020 adaylığına tepkiler oldukça olumlu. Yaptığımızın sunumun ardından çok güzel geri dönüşler aldık. Umuyoruz ki devletimizin desteğiyle 2020 yılında ülkemize bir olimpiyat kazandıracağız" sözlerini söyledi.