Üç raketimiz turladı

Antalya'da gerçekleşen ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nın ana tablo ilk tur maçları tamamladı. Korta çıkan beş raketimizden Hülya Esen, Sultan Gönen ve Seda Arantekin turlamayı başardı. Genç raketlerimizden Gönen, turnuvanın bir numarası Samantha Murray'i geçmeyi başardı.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde yer alan 10 bin dolar toplam ödülül ITF Kadınlar Tenis Turnuvası'nda ikinci tura yükselen raketler belli oldu. Elemeden ana tabloya yükselen oyuncularımızda Sultan Gönen, bir numaralı seribaşı Samantha Murray ile oynadı. WTA klasmanında 365'inci sırada bulunan Murray'i üstün bir oyunla 6-3, 6-0 mağlup eden Sultan ikinci turda Yumi Nakano'nun rakibi oldu.

 

Elemede üç maç kazanarak ana tabloya adını yazdıran bir diğer raketimiz Seda Arantekin de Etsuko Kitazaki'yi üç set sonunda geçmeyi bildi. İlk seti 6-1 kaybeden tenisçimiz sonraki setlerden 6-3, 6-1'le galip ayrıldı ve ikinci turda dört numaralı seribaşı Jovana Jaksic'le eşleşti. Geçtiğimiz hafta oynanan ITF serisinde teklerde ikincilik, çiftlerde de şampiyonluğu elde eden Hülya Esen, bu hafta ilk turda Yuka Mori'yle karşılaştı. WTA 552 numarası Esen rakibini 7-5, 6-0'la geçmeyi bildi. Hülya çeyrek finale yükselmek için yedi numaralı seribaşı Lisa Whybourn ile oynayacak. Whybourn ilk turda Lütfiye Esen'i mağlup etmişti. Chantal Skamlova'yla oynayan Milena Zubkov ise rakibine 6-3, 6-3'lik setlerle yenilerek turnuvaya veda etti.

 

Albot'u geçemedi

Güney sahillerinde devam eden ITF Futures serisinde ise dün tek oyuncumuz korta çıktı. Milli tenisçimiz Tuna Altuna, turnuvanın bir numarası Radu Albot'a 6-4'lük iki settle kaybetti ve bir üst tura yükselme şansını yitirdi.