Letonya'yı mağlup ettik

Fed Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu'nda yer alan Türkiye, grubunda ilk seriyi Letonya'ya karşı oynadı. Günün ilk maçında Pemra Özgen rakibi Liga Dekmeijere'ye kaybederken Çağla Büyükakçay seriye dengeyi getirdi. Galibi belirleyen çiftler maçında ise Büyükakçay/Özgen ikilisi 6-3'lük setlerle galip gelerek millilerimize galibiyeti getirdi.

 

Mısır'ın başkenti Kahire'de gerçekleşen Fed Kupası Avrupa-Afrika İkinci Grubu müsabakalarının ilk gününde milli takımımız Letonya ile karşılaştı. Serinin açılışında Pemra Özgen'in rakibi Liga Dekmeijere'ydi. Karşılaşmanın birinci setini 6-4 önde kapatan Özgen sonraki setleri 7-5, 6-3'le Dekmeijere'ye kaptırınca seride 1-0 geriye düştük. Günün ikinci maçında bir numaralı oyuncumuz Çağla Büyükakçay, 19 yaşındaki Diana Marcinkevica'yla oynadı.  Rahat bir oyun sergileyen milli tenisçimiz 6-2, 6-0'la rakibini mağlup etti ve seriye 1-1'lik dengeyi getirdi.

 

Serinin kazananını belirleyen müsabakada Çağla Büyükakçay/Pemra Özgen ikilisi 6-3'lük iki set sonunda Liga Dekmeijere/Diana Marcinkevica'yı mağlup etti. Türkiye bu galibiyetle seride 2-1'i buldu ve Letonya serisinin kazananı oldu. Ali Göreç'in kaptanlığını yaptığı milli takımımızın kadrosunda Çağla Büyükakçay, Pemra Özgen, Melis Sezer ve İpek Soylu bulunuyor. 

 

Fed Kupası'na Letonya'yı mağlup ederek başlayan milli takımımız tebrik eder ve başarılar dileriz.