Mersin'in fatihi Sousa

Mersin Tenis İhtisas Kulübü'nün ev sahipliğinde geçen Mersin Cup oynanan final maçıyla sona erdi. Portekizli Joao Sousa ve İspanyol Javier Marti arasından oynanan müsabakayı Sousa 6-4, 0-6, 6-4'lük setlerle kazanarak turnuvanın ilk şampiyonu olma ünvanını elde etti. 

 

ATP Challenger takviminde yer alan Mersin Cup dün oynanan final maçıyla tamamlandı. Tek erkekler finalinde Portekizli Joao Sousa rakibi Javier Marti'yi üç set sonunda geçerek kupanın sahibi oldu. İlk sete hızlı başlayan isim Marti olsa da 4-2'den sonra üst üste dört oyun alan Sousa ilk seti lehine sonlandırmayı başardı. Genç İspanyol, ilk setin aksine ikinci set hata yapmadı ve 6-0'la seti kazanarak durumu 1-1'e getirdi.

 

Şampiyonu belirleyen final seti dokuzuncu oyun öncesi 4-4 devam ederken Sousa rakibinin servisini kırarak maç için servis atma şansı yakaladı. Bu avantajı kullanan Portekizli oyuncu 2 saat 25 dakikanın sonunda turnuvanın ilk şampiyonu olarak yer aldı.

 

Bir hafta boyunca çok önemli bir organizasyona imza atan Mersin Tenis İhtisas Kulübü'nü tebrik eder, başarılarının devamını dileriz.