Sultan ve Hülya'dan tur

Antalya'da gerçekleşen ITF serilerinde bu hafta oynanan turnuvalarda tekler ilk tur maçları tamamlandı. Erkeklerde tur atlayan tenisçimiz çıkmazken, kadınlarda Sultan Gönen elemeden gelerek altı numaralı seribaşı Andreea-Roxana Vaideanu'yu geçmeyi başardı. Kadınlarda tur atlayan bir diğer raketimiz ise Hülya Esen oldu.

 

Uluslararası Tenis Federasyonu'nun takviminde bulunan ITF Futures ve ITF Kadınlar mücadelelerinde bu hafta teklerde ilk maçlar sona erdi. Tek kadınlar ana tablosuna elemeden yükselen Sultan Gönen, birinci maçında WTA klasmanında 438'inci sırada bulunan Andreea-Roxana Vaideanu'yla oynadı. Genç raketimiz üç setin sonunda rakibini 6-4, 4-6, 6-3'lük setlerle geçerek İtalyan Claudia Giovine'yle eşleşti. İki Türk raketin karşılaştığı müsabakada ise gülen Hülya Esen oldu. Hülya Esen ikinci tura Naz Karagöz'ü 6-0'lık iki sette yenerek yükseldi. Esen, çeyrek finale çıkmak için Marianna Zakarlyuk'la oynayacak. Tekler ana tablosunda korta çıkan tenisçilerimiz Esen Kökçe, Gülben Güldaş ve Mina Saygı rakiplerini kaybederek turnuvaya erken veda etti. 

 

Kaya Belek Otel'de gerçekleşen erkekler mücadelesinde tekler ana tabloda dört raketimiz korta çıktı. Bir numaralı seribaşı Radu Albot'la karşılaşan Ergün Zorlu, rakibine 6-2'lik setlerle mağlup olarak ikinci tur şansını yitirdi. Altı numaralı seribaşı Andre Kumantsov'la eşleşen Tuna Altuna, 6-0, 6-4'le kaybetti. Tekler ana tabloda yer alan Haluk Akkoyun ve Cem İlkel de ikinci tura yükselemedi.