Ankara'da ikinci gün

WTA Championships'ten sonra ülkemizde düzenlenen en önemli uluslararası kadın turnuvası PTT Ankara Cup, ana tablo ilk tur maçlarıyla başladı. 

 

Ankara Tenis KUlübü'nün ev sahipliğinde düzenlenen 50 bin dolar toplam ödüllü PTT Ankara Cup'ın ana tablo birinci gününde teklerde iki, çiftlerde üç raketimiz korta çıktı. Rumen Mihaela Buzarnescu'yla karşılaşan Başak Eraydın, yedi numaralı seribaşına 6-2, 6-3'lük setlerle kaybederek turnuvaya veda etti. Teklerde korta çıkan bir diğer tenisçimiz İpek Soylu ise Ukraynalı Yuliya Beygelzimer'le oynadı. WTA 192 numarası Beygelzimer'e karşısında 7-5, 6-0'la mağlup olan Soylu, ikinci tur şansını yitirdi. 

 

Çiftler ana tablosunda Türk raketlerden Hülya Esen/Lütfiye Esen ve Başak Eraydın ilk gün korta çıktı. Esen kardeşler turnuva bir numarası Nina Bratchikova/Darija Jurak'a 4-6, 6-2, 2-10'lık üç set sonunda yenilirken Ani Amiraghyan'la mücadele eden Başak Eraydın, Sandra Klemenschits/Anne Kremer'le oynadı. Amiraghyan/Eraydın, rakiplerine 6-1'lik iki set sonunda kaybetti. 

 

Şenoğlu korta çıkıyor

Turnuvanın ikinci gününde teklerde iki, çiftlerde iki Türk tenisçi PTT Ankara Cup'ta tur arayacak. Teklerde genç raketlerimizden Sultan Gönen, sekiz numaralı seribaşı, Madalina Gojnea'yla oynayacak. İkinci tur için teklerde korta çıkacak Naz Karagöz'ün rakibi ise Rumen Laura-Ioana Andrei olacak.

 

Türk tenisinin ilklere imza atan ismi İpek Şenoğlu da PTT Ankara Cup mücadele ediyor. Şenoğlu partneri Olga Savchuk'la ilk turda Victoria Larriere/Kristina Mladenovic'le 16.00'da karşılaşacak. Sultan Gönen/İpek Soylu'nun ilk tur rakipleri ise Laura-Ioana Andrei/Mihaela Buzarnescu.

 

Tekler Ana Tablo

 

 

Çiftler Ana Tablo

 

 

Eleme Ana Tablo

 

 

Günün Programı: 20.12.2011