Elemede ikinci tur

Antalya'da düzenlenen ITF Erkekler ve ITF Kadınlar tenis turnuvalarında eleme maçları oynanıyor. İk turu geride kalan elemede mücadele eden sekiz oyuncumuzdan dördü turladı.

 

ITF takviminde yer alan uluslararası turnuvalar bu hafta da Antalya sahillerinde devam ediyor. Erkeklerde devam eden elemelerde üç raketimiz mücadele ediyor. İlk turda Jahongiri Bohodur'u 6-1, 6-0 mağlup eden Tuna Altuna, ikinci tura yükselirken Yury Vaschenko'nun rakibi oldu. İkinci tura adını yazdıran bir diğer isim olan Gökberk Ergeneman ise Faridunia  Bakhodur'u 6-3, 6-1'le geçerek eleme beş numarası Miki Jankovic'le eşleşti. Eleme ilk turda turnuvaya veda eden Barış Fırat, Rus Andresi Plotniy'e 6-3, 6-1 yenilmişti.

 

Kaya Belek Otel'de gerçekleştirilen 10 bin dolar toplam ödüllü ITF Kadınlar elemesinde beş tenisçimiz ilk tur mücadelesi verdi. Genç raketimiz İpek Soylu, Letonyalı Julija Kulibaba'yı 6-1, 6-3'le mağlup etti. Soylu, eleme üçüncü tura yükselme için 11 numaralı seribaşı Daria Salnikova'yla karşılaşacak. Genç temsilcilerimizden Sultan Gönen de Antalya'da turlayan isimlerden oldu. Gönen,  ilk turda 12 numaralı seribaşı Ukraynalı Oleksandra PiskuN'u 6-0, 6-2'lik setlerle geçerek Fransız Lea Tholey'le tur için oynayacak.


Elemede mücadele eden oyuncularımızdan Elif Turgul, Merve Gülten ve Esen Kökçe ise rakiplerine yenilerek turnuvaya erken veda etti. 

Elif Turgul - Lea Tholey: 0-6, 1-6

Merve Gülten - Ani Vangelova: 0-6, 1-6

Esen Kökçe - Sara Savarise: 2-6, 0-6