TTF, Avrupa Birliği Proje Ofisi kuruldu

Avrupa Birliği tarafından fonlanan alanlarda proje geliştirip bu fonların Türk tenisine aktarılabilmesi amacıyla federasyonumuz bünyesinde  TTF Avrupa Birliği Proje Ofisi kurulmuştur.

 

İlk çalışmamız federasyon bünyesinde faaliyet gösteren Ağrı Spor Kulübü üzerine hazırlanmıştır. Avrupa projemizde Ağrı ilinde yaşayan (12-17 yaş gençler) akademik başarısı yüksek olan öğrenciler okullardan seçilerek tenis sporu ile tanıştırılacaktır. Federasyonumuzun sponsorluğunda gelir durumu düşük gençlere malzeme ve antrenör eğitim destegi verilecektir. 7 aylık temel tenis eğitiminin ardından bu gençlere Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatörlüğü'nün evsahipliğinde İstanbul ili sosyo kültürel gezi  seyahati, Milli Takım oyuncuları ile gösteri maçları ve kulüp oyuncuları ile dostluk turnuvaları düzenlenecektir.  İstanbul deneyimlerini fotoğraflayacak olan gençler, Ağrı'ya dönduklerinde "Ağrı'lı Gençlerin Gözünden İstanbul" konulu fotoğraf sergisi açacak ve deneyimlerini arkadaşlarıyla paylaşacaklardır. Bu projenin basın desteğini Hürriyet internet gazetesi sağlayacaktır. Danışmanlığını Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatöru Yrd.Doc.Dr.Nuran Akyurt'un gönullu yaptığı projede Marmara Üniversitesi LLP Erasmus Koordinatöru Gökçen Öcal Özkaya teknik destek sağlamış ve TTF Teknik Direktör yardımcısı Onur Binay koordinatörlük görevini üstlenmiştir. 

 

Eylül ayında tamamlanan ve teslim edilen "Haydi gençler kortlara, Ağrı'yı kalkındırmaya" isimli projemiz Avrupalı hakem heyeti tarafından puanlanarak başarılı proje örneği olarak fonlandırılarak ilan edilmiştir. Marmara Üniversitesi Avrupa Projeler Koordinatörlüğü'nün desteği ile oluşturulan bu çalışmalara katılmak isteyen, kulüplerimiz, tenis severlerimiz gönüllülük esasıyla çalışan ekibe girmek istedikleri veya dışarıdan destek olmak istedikleri taktirde, Bu e-Posta adresi istenmeyen posta engelleyicileri tarafından korunuyor. Görüntülemek için JavaScript etkinleştirilmelidir. adresine katkı sağlayabilecekleri alan ve bu konudaki deneyimlerini anlatan bir özgeçmiş ile başvurmaları yeterli olacaktır.

 

Saygılarımızla,

Türkiye Tenis Federasyonu