Mısır'da ikinci tur

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen ITF Gençler turnuvasında Türk raketler, başarılı sonuçlara imza atarak ikinci tura yükselmeyi başardı. Tek erkeklerde iki, tek kızlarda da beş tenisçimiz ilk turu firesiz geçti.

 

ITF takviminde yer alan Mısır ITF Gençler tenis turnuvasında ilk tur maçları dün tamamlandı. Kahire'de erkeklerde dört kızlarda da altı Türk korta çıktı. Birinci turda Egehan Sertkaya, ev sahibi raket Mohamed Hatem'i 3-6, 6-1, 7-5'lik setlerle geçerken iki numaralı seribaşı Cem İlkel de Mahmoud Zazou'yu üç set sonunda 6-3, 4-6, 6-4'lük setlerle mağlup etti.

 

İkinci tur mücadelesi veren Mert Adanalı ve Sinan Tuna ise rakiplerine kaybederek turnuvaya erken veda eden isimler oldu. Üst tura yükselen Egehan Sertkaya,bir numara Stefano Napolitano'yla oynarken Cem İlkel de Mohammed Abdulatif'le karşılaşacak.

 

Tek kızlarda da Türk oyuncular ana tabloda mücadelelerini sürdürdü. İlk gün korta çıkan altı sporcumuzun beşi ikinci tur görmeyi başardı. Turnuvanın bir numaralı seribaşı İpek Soylu, Tunuslu Mouna Jebri karşısında 6-2, 6-3'le kazanmasını bildi. Sekiz numaralı seribaşı Nour Azzouz'la karşılaşan Yağmur Akdemir, geriye düştüğü müsabakayı 4-6, 6-2, 6-0'la alarak üst turun yolunu tuttu. Yedi numara Naz Karagöz, Ege Tomey ve Müge Topsel de rakiplerini mağlup ederek turnuvaya teklerde galibiyetle başlayan isimler oldu.