Wimbledon'da dört Türk

Sezonun üçüncü grand slam turnuvası olan Wimbledon, eleme maçlarıyla bugün başlarken dört Türk tenisçi başarı için raket sallayacak. Marsel İlhan tek erkeklerde, Çağla Büyükakçay tek kadınlarda, İpek Şenoğlu çift kadınlarda ve Başak Eraydın gençlerde mücadele edecek.

 

Erkeklerde Türkiye'nin bir numarası Marsel İlhan, turnuvaya dördüncü kez elemeden katılıyor. 2008 ve 2009 yıllarında eleme ilk turda turnuvaya veda eden milli raket, geçtiğimiz yıl dört maç kazanarak ikinci turda Victor Hanescu'ya kaybetmişti. İlhan, bu yıl ise eleme birinci turda ATP 156 numarası olan Jerzy Janowicz'le karşılaşacak.

 

Tek kadınlarda turnuvaya elemeden katılan Çağla Büyükakçay, ilk kez Wimbledon'un çim kortlarına çıkacak. Daha önce 2010 yılında Amerika Açık'a 2011'de de Avustralya Açık ve Fransa Açık'ta mücadele eden Büyükakçay, elemeden ana tabloya çıkmayı başaramamıştı. Wimbledon'da kadınlar kuraları bugün (pazartesi) çekilecek.

 

Kariyerinde dördüncü kez Wimbledon'da mücadele edecek İpek Şenoğlu'nun 2009 yılında üçüncü turu bulunuyor. Milli tenisçi, ilk kez katıldığı 2008 yılında Melinda Czink'le ilk tur görmüş. Bir sonraki yıl ise Kaia Kanepi'yle üçüncü tura çıkma başarısı göstermişti. Geçtiğimiz sene İspanyol Anabel Medina Garrigues'le partner olan Şenoğlu, ilk turda Jelena Jankovic/Chanelle Scheepers'e kaybetmişti.

 

Gençlerde ülkemizin başarılı temsilcilerinden Başak Eraydın da Wimbledon'da gençler eleme tablosudna mücadele edecek. İlk kez bu seviyede bir turnuva oynayacak olan Eraydın, ITF Gençler sıralamasında 121'nci sırada bulunuyor.