Marsel eleme üçüncü turda

Sezonun ikinci grand slam turnuvası olan Roland Garros'ta (Fransa Açık) mücadele eden Marsel İlhan, eleme ikinci turda Avustralyalı Marinko Matosevic'i 6-2, 6-3 geçerek elemede üçüncü ve son tura yükseldi. Marsel, üçüncü turu da geçtiği takdirde Fransa'da tekler ana tablo oynayan ilk Türk olacak.

 

Roland Garros eleme tablosunda yer alan Marsel İlhan, ikinci turda ATP 146 numarası Marinko Matosevic'i 6-2, 6-3'lük setlerle geçerek ana tabloya yaklaştı. Karşılaşmaya hızlı başlayan milli raket, ilk sette 4-0'ı bularak önemli bir avantaj yakaladı. Marsel, setin sonuna kadar üstünlüğünü koruyarak ilk seti 6-2'yle almayı başardı. Bu sette İlhan, yakaladığı dokuz servis kırma şansının ikisini değerlendirdi. 

 

İkinci set karşılıklı oyunlarla başladı. 1-1 sonrası Matosevic'in servisini kıran Marsel, 2-1'i buldu. Dördüncü oyunda servisine tutunan Marsel, seti de 6-3'le sonlandırmayı başardı. Turkcell'in sponsorluğunda mücadele eden Türk raket, ana tabloya çıkmak için son turda Augustin Gensse - Roberto Bautista-Agut maçının galibiyle oynayacak. 23 yaşındaki İlhan, üçüncü turu da geçtiği takdirde teklerde Roland Garros ana tablo oynayan ilk Türk raket olacak. 

 

Türkiye'nin bir numarası Marsel İlhan, geçtiğimiz yıl da Roland Garros eleme üçüncü turuna yükselmiş ve son turda İtalyan Simone Bolelli'ye kaybetmişti.