Makedonya'da tarih yazdık

Turkcell ana sponsorluğunda mücadele eden Davis Kupası Milli Takımımız, Makedonya serisinde ilk iki maçı kazanarak Avrupa İkinci Grubu'na yükselmeyi başardı. Avrupa Üçüncü Grubu yükselme serisinin ilk mücadelesinde Ergün Zorlu, Predrag Rusevski'yi 3-6, 6-2, 6-2, ikinci maçta da Marsel İlhan, Tomislav Jotovski'yi 6-1'lik setlerle mağlup etti. Seride 2-0'ın yakalanması sonrası üçüncü karşılaşma ise oynanmadı.

 

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te oynanan Davis Kupası Avrupa İkinci Grubu'na yükselme maçında Türkiye, ev sahibi Makedonya'yı 2-0 mağlup ederek bir üst gruba adını yazdırdı. Serinin ilk maçında korta çıkan Ergün Zorlu, rakibini 3-6, 6-2, 6-2'lik setlerle yenerek millileri 1-0 öne geçirdi. Karşılaşmaya istediği gibi başlayamayan Zorlu, servisini kırdırdığı birinci sette 4-1 geriye düştü. Avantajını kaybetmeyen Rusevski, seti de 6-3'le lehine sonlandırdı. İkinci sete servis kırarak başlayan milli oyuncumuza Makedon raket cevap vererek eşitliği sağladı. Dört ve beşinci oyunlarda da karşılıklı kırılan servis sonrası sette durum 3-2'ye geldi. Altıncı oyunda 0-40'ı yakalayan Ergün rakibin servisini kırdı. Milli raket seti de 6-2 alarak durumu 1-1'e getirdi.

 

Final setinde servis atarak başlayan Ergün, dördüncü oyunda rakibinin üç çift hatasını değerlendirdi ve 3-1'i buldu. Rusevski, bir kez daha servis kırsa da bir sonraki servisine tutunamadı ve 4-2 geriye düştü. Zorlu, setin sonunda rakibine şans tanımadı ve bir önceki sette olduğu gibi 6-2'yi bularak ülkemizi seride 1-0 öne geçirdi.

 

İkinci mücadelede Marsel İlhan'ın rakibi Tomislav Jotovski oldu. Baştan sona üstün bir oyun sergileyen milli raket, ilk sette 4-0'ı buldu ve seti de 6-1 sonlandırdı. İkinci sette de 3-0'ı bulan Marsel, seti de 6-1'le bitirdi. Bu sonuçla Türkiye, önümüzdeki yıl Davis Kupası Avrupa İkinci Grubu'nda mücadele edecek. Avrupa Üçüncü Grubu'nda Arnavutluk'u 3-0, Norveç'i de 2-1 geçen milliler, yükselme maçında Makedonya'yla eşleşmişti.

 

Tarih Tekerrürden İbaret

1998 yılında yine Makedonya'da Avrupa İkinci Grubu'na yükselme mücadelesi veren milliler, o sene Litvanya'yı yenerek altı yıl sonra bir üst gruba çıkmıştı. O kadronun kaptanlığını bugün olduğu gibi Alaaddin Karagöz yaparken Haluk Akkoyun da ilk defa milli olmuştu.

 

Tarih yazan kadromuz: Alaaddin Karagöz (Kaptan), Ergün Zorlu, Haluk Akkoyun, Marsel İlhan, Tuna Altuna