Bosna'ya kaybettik

Mısır'ın başkenti Kahire'de düzenlenen FED Kupası maçlarında Türkiye, Bosna Hersek serisinden mağlubiyetle ayrıldı. Millilerimiz serinin üç karşılaşmasından da korttan mağlup ayrıldı.



Avrupa-Afrika 2'nci grubunda Turkcell ana sponsorluğunda mücadele eden Türkiye, B grubu ilk maçında Bosna-Hersek'le karşılaştı. Serinin ilk karşılaşmasında iki numaramız Pemra Özgen, Mervana Jugic-Salkic'le oynadı. Büyük çekişmeye sahne olan maçın ilk setinde 5-3 geriye düşen Pemra 6-5'i bulsa da seti tie-break oyunuyla 7-6 kaybetti. İkinci sete birinci oyunu alarak başlayan Özgen, rakibine üst üste dört oyun kaptırdı. Jugic-Salkic, setin sonuna kadar avatajını korumayı başardı ve ülkesini seride 1-0 öne geçirdi.



Günün ikinci karşılaşmasında ülkemizin bir numarası Çağla Büyükakçay, Bosna'nın bir numarası olan Jasmina Tinji´c'le mücadele etti. Müsabakanın ilk seti, milli oyuncumuz aleyhine 7-6 sonlandı. İkinci seti 6-4 alarak setlerde durumu eşitleyen Büyükakçay, final setini 7-5 kaybetti. Bu milli takımımız, Bosna Hersek karşısında 2-0 geriye düşerek seride mağlup oldu.




Türkiye'yi günün son maçı olan çiftlerde İpek Şenoğlu/Melis Sezer çifti temsil ediyor. Karşılaşmanın ilk seti geride kalırken Jugic-Salkic/Burgic ikilisi 6-4'le ilk seti lehine sonlandırdı. İkinci seti de 7-6 alan Jugic-Salkic/Burgic karşılaşmanın galibi oldu. Türkiye, b grubunda yarın Ermenistan serisini oynayacak.