Haftalık Analiz: 22 Kasım

 

Geçtiğimiz hafta oyuncularımızın geniş katılım gösterdiği Türkiye Şampiyonası heyecanı yaşandı. Erkeklerde Ergün Zorlu, bayanlarda da Çağla Büyükakçay bir hafta süren şampiyonada kupanın sahibi oldular. Antalya'da oynanan Uluslararası GD Akademi 12 yaş ve altı turnuvasında ise genç tenisçilerimiz başarıyla mücadele etti.

 

Taçspor Kulübü'nde düzenlenen Büyükler Türkiye Şampiyonası'nda mutlu son Çağla Büyükakçay ve Ergün Zorlu'nun oldu. Türkiye'nin bayanlarda bir numarası Çağla Büyükakçay yarı finalde Başak Eraydın'ı eleyerek finalde iki numara Pemra Özgen'in rakibi oldu. Cumartesi günü oynanan final maçını kazanan Büyükakçay üstüste ikinci kez Türkiye Şampiyonu oldu. İlk sette 2-0 geriye düşen Çağla, sonrasında geri dönüş yaparak 6-3'le seti önde bitirdi. İkinci sette birer kez servis kırıldı ve setin sonucunu tie-break belirledi. Tie-break'i 7-3 alan Pemra maçı final setine götürmeyi başardı. İlk sette olduğu gibi son seti de 6-3 almayı başaran Çağla Büyükakçay üstüste ikinci kez Türkiye Şampiyonu olmayı başardı.

 

Erkeklerde şampiyonluk mücadelesi ise altıncı kez finale yükselen Ergün Zorlu ve ilk kez son ikiye kalan Tuna Altuna arasında oynandı. İlk sette iki kez servis kıran Ergün, 5-2 öne geçti sonrasında sekizinci oyunu verse de seti 6-4 almayı başardı. Sonraki setlerde de üstünlüğü bırakmayan Zorlu rakibinin 12 basit hatayla oynadığı ikinci seti de 6-4'le üstün tamamladı. Diğer iki sette olduğu gibi üçüncü seti de 6-4 önde bitiren Ergün, altıncı finalinde ilk şampiyonluğuna ulaşmış oldu. 

 

Antalya'da düzenlenen Uluslararası GD Akademi 12 yaş turnuasında Pazar günü final oynayan Türk oyunculardan tek erkeklerde Ergi Kırkın, çiftler erkeklerde de Melih Ege Azkara partneri Aykhan Manaflı'yla turnuvada ikinci oldu. Teselli kategorisinde ise şampiyonluk Türk oyunculara gitti.

 

Tek erkekler finalini Ergi Kırkın'ı 7-5, 6-1 yenen Azeri Aykhan Manaflı olurken çiftlerde de Lukas  Daels/Teodor Tonelid ikilisi Melih Ege Azkara/Aykhan Manaflı karşısında 6-2, 6-0 galip gelerek kupaya uzandı.

 

Bayanlarda ise tekler şampiyonluğuna Alina Semashko'yu 6-1, 6-0'lık setlerle mağlup eden Fransız Emmanuelle Salas ulaştı. Çiftlerde de Alina Semashko/Anna Kalinskaya, kupanın sahibi oldu.

 

Teselli kategorisinde ise şampiyonluk Türk oyuncuların oldu. Erkeklerde Can Kaya rakibi Melih Ege Azkara'yı4-2, 0-4, 4-2, kızlarda da Deniz Paykoç, Gürcü Mariam Bolkvadze'yi 4-2, 4-2 mağlup ederek turnuvayı birincilikle bitirdi.