Bruguera´dan teşekkür

Taçspor Kulübü’nde dört gündür devam eden ‘Antrenör Eğitim Semineri’ sona erdi. 400’ü aşkın antrenörün katıldığı seminer, Türk tenisinin en geniş katılımlı ‘antrenör semineri’ olarak kayıtlara geçti.
 
Üç kişilik ekibiyle birlikte seminere katılan Genel Direktör Lluis Bruguera, organizasyonun verimli geçtiğini söyledi. Türk antrenörleriyle tanışmaktan ve fikir alışverişinde bulunmaktan mutlu olduğunu belirten Bruguera “Hepimiz Türk tenisini daha ileriye götürmenin yollarını arıyoruz. Genç antrenörlerin öğrenme istekleri beni etkiledi. Bu seminer  bize hazırlayacağımız yol haritası için de önemli veriler sundu” diye konuştu.
 
Bruguera, seminerin ilk günü yaptığı açılış konuşmasında  Türkiye’ye has bir sistem oluşturmak için çalışacaklarını söylemişti. Özgüveni yüksek oyuncular yetiştirmek için çalışacaklarını belirten Bruguera “Bu işin matematiği yok duygularla yola çıkacağız. Oyunun içeriği kontrol temalı bir oyun olacak. İspanyol tenisini Türkiye'ye uyarlayacağız ama kesinlikle ülkeye özgü karakteristiği de işin içine katacağız. Ülkenin her tür özelliğini dikkate alarak sistem oluşturacağız. Fiziksel kapasitesi üst düzeyde tenisçiler yetiştireceğiz, çünkü artık herkesin kabul ettiği bir gerçek var. İyi bir sporcu aynı zamanda iyi de bir atlet olmak zorunda” diye konuştu.
 
Lluis Bruguera, antrenör eğitim seminerinin kapanışında tüm katılımcılarla birlikte hatıra fotoğrafı çektirdi.