TED'de ilk gün

 

TED kortlarında Fıratpen sponsorluğuyla düzenlenen Cumhuriyet Kızları Tenis Turnuvası'nda ilk tur maçları bugün başladı. Teklerde ve çiftlerde toplam on bir karşılaşma geride kalırken Türk sporcular çiftlerde korta çıktı.

Bu yıl dokuzuncusu oynanan TED Uluslararası Cumhuriyet Kızları Turnuvası'nda heyecan başladı. Turnuvanın ilk gününde beş Türk tenisçi çiftler kategorisinde mücadele etti.. TED Spor Kulübü'nün üç sporcusunun yer aldığı maçta Başak Eraydın/Isabella Shinikova ikilisi Cemre Anıl/İpek Birol'u 3-6, 6-1, 10-4'lük setlerle mağlup etti. Melis Sezer partneri Özbek Nigina Abduraimova'yla ilk tur mücadelesinde Anna Arina Marenko/Karina Pimkina'ya 7-6, 6-2 kaybetti. Bir numaralı kortta Anette Munozova'yla birlikte oynayan Ekin Bahıtlı ise Claire de Gubernatis/Nicola Slatner'e yenilerek turnuvaya erken veda etti.

İlk gün Türk tenisçilerin yer almadığı teklerde, turnuvanın beş numaralı seribaşı Irena Pavlovic, eleme sonrası ana tabloya kalan Hollandalı Angelique Vander Meet karşısında zorlandı. Fransız raket, Van Der Meet'i 7-6'lık iki set sonunda safdışı bırakarak bir üst tura adını yazdırdı. Cumhuriyet Kızları'Nın ilk sürprizine ise Belaruslu Iryna Kuryanovich imza attı. 26 yaşındaki raket, sekiz numaralı seribaşı Claire de Gubernatis'i 6-1, 6-4 yenmeyi başardı.

Teklerde mücadelenin devam ettiği salı günü ise korta dört Türk sporcu çıkacak. Turnuvanın dört numaralı seribaşı Çağla Büyükakçay, bu yıl İstanbul Cup elemesinde de yer alan Çek Karolina Pliskova'yla bir numaralı kortun ilk maçını oynayacak. Aynı kortun ikinci maçında Başak Eraydın, Alman Sina Haas'la karşılaşırken bu yıl iki ITF şampiyonluğu bulunan Pemra Özgen ise Kırgız Ksenia Palkina karşısında mücadele verecek. Üç numaralı kortun ikinci maçında da Melis Sezer, elemeden gelen Ukraynalı Kateryna Kozlova karşısında tur arayacak. 

Günün Sonuçları;
Kort-1
Iryna Kuryanovich - Claire De Gubernatis: 6-1, 6-3
Nina Zander - Viktoriya Tomova: 6-4, 6-2
Teodora Mircic - Yuliana Fedak: 4-6, 6-4, 6-1
Claire De Gubernatis/Nicola Slater - Ekin Bahıtlı/Anette Munozova: 6-4, 6-2
Oksana Kalashnikova/Marta Sirotkina - Huliya Velieva/Lyutfya Velieva: 6-2, 6-3

Kort-2
Oxana Lyubtsova - Katarzyna Piter: 6-2, 6-3
İrena Pavlovic - Angelique Van Der Meet: 7-6, 7-6

Kort-3
Silvia Njiric - Lina Stanciute: 7-5, 6-4
Darya Kustova - Paula Kania: 6-3, 7-6
Başak Eraydın/İsabella Shinikova - Cemre Anıl/İpek Birol: 3-6, 6-1, 10-4
Anna Arina Marenko/Karina Pimkina - Nigina Abduraimova/Melis Sezer: 7-6, 6-2

Yarının Programı; 
Kort-1
11.30

Çağla Büyükakçay - Karolina Pliskova

Başak Eraydın - Sina Haas
14.00
 Pemra Özgen - Ksenia Palkina
Sina Haas/Ksenia Palkina - Yuliana Fedak/Ana Vrljic

Kort-2
11.30
Ekaterina Bychkova - Nikola Hofmanova
Kristyna Pliskova - Ana Vrljic
14.00
Andrea Hlavackova - Oksana Kalashnikova

Kort-3
11.30
Iona-Raluca Olaru - Magali De Lattre
Melis Sezer - Kateryna Kozlova
14.00
Eirini Georgatou - Dia Evtimova
Ekaterina Bychkova/Iryna Kuryanovich - Valentyna Ivakhnenko/Kateryna Kozlova