Marsel yine ikinci oldu

 

Milli tenisçi Marsel İlhan, Türk Telekom İzmir Cup’ta  üst üste ikinci finalini kaybetti. Şampiyonluk maçında  Hint raket Somdev Devvarman ile karşı karşıya gelen  Marsel, rakibine 6-4 ve 6-3’lük setlerle mağlup oldu ve  ikincilikte kaldı.

 

Milli tenisçi Marsel İlhan, Türk Telekom İzmir Cup’ta üst üste ikinci finalini kaybetti. Şampiyonluk maçında Hint raket Somdev Devvarman ile karşı karşıya gelen Marsel, rakibine 6-4 ve 6-3’lük setlerle mağlup oldu ve ikincilikte kaldı.



Toplam ödülü 64 bin euro olan Türk Telekom İzmir Cup ATP Challenger turnuvası yapılan tekler finaliyle sona erdi. Final maçında 2 numaralı seribaşı Somdev Devvarman ile karşılaşan 4 numara Marsel İlhan, rakibine 6-4 ve 6-3’lük setlerle yenilerek ikincilikte kaldı. Geçen yıl da aynı turnuvada şampiyonluğu İtalyan Stoppini’ye kaptıran İlhan, bir kez daha finalist olarak İzmir Cup’ı tamamladı. Geçen hafta Banja Luka Challenger’ı kazanan milli raket, böylece 9 maçlık galibiyet serisini de kaybetmiş oldu.

 

İlk setin başında 3-1 öne geçen Devvarman, sonraki oyunu kaptırdı ve Marsel 3-3’ü yakaladı. İlk setin onuncu oyununda üst üste yaptığı hatalarla 0/40 geriye düşen İlhan’ın çift hatası ise sete noktayı koydu. İlk seti 6-4 kazandıktan sonra ikinci sette 4-1’lik üstünlüğe ulaşan Devvarman, avantajını son oyuna kadar korudu. Hint tenisçinin maç için servis attığı son oyunda rakibinin bir maç sayısını çeviren Marsel, elde ettiği servis kırma puanını değerlendiremedi. Devvarman, ikinci maç puanında ise çok iyi bir servis kullanarak karşılaşmaya 1 saat 27 dakikada noktayı koydu.

Marsel İlhan, puan vuruşlarında rakibine 17-16 üstünlük sağlasa da, 29 basit hata üretince karşılaşmadan mağlup ayrılmaktan kurtulamadı.

Turnuvadan birinci olarak ayrılan Somdev Devvarman, 9 bin 200 euro para ödülü ve 100 puan kazanırken, Marsel İlhan 60 puan ve 5 bin 400 euro ile İzmir Cup’ı tamamladı.

 

Yeni dünya klasmanında ilk 100’e girecek olan milli raket, önümüzdeki hafta ATP Dünya Turu etabı Malezya Açık’ta ana tabloda raket sallayacak ve sonrasında Japonya Açık için Tokyo’ya geçecek.