İzmir Cup heyecanı başladı

 

Türkiye’nin yıl içinde organize ettiği en prestijli üç tenis organizasyonundan biri olan ATP Challenger Turu’nda yer alan İzmir Cup tenis turnuvası, eleme maçlarıyla başladı. 20 Eylül’de ana tablo maçlarına geçilecek olan turnuvada şampiyon tenisçi, 26 Eylül’deki final karşılaşmasıyla belirlenecek.

Bu yıl üçüncü kez düzenlenen turnuva, ilk iki sezonda mayıs ayında oynandıktan sonra Amerika Açık sonrasına çekildi. Turnuva, ATP’nin Dünya Turu’nda yer alan 60 turnuvadan sonra en önemli turnuvaları içinde barındıran Challenger takviminde bulunuyor.

İzmir Cup’a bu sezon 2008 şampiyonu Lüksemburglu Gilles Müller, kariyeri boyunca ilk 100’e girmiş Hint Somdev Devvarman, Rus Igor Kunitsyn,  İtalyan Flavio Cipolla, İsrailli Noam Okun gibi tenisçiler bulunuyor. Turnuvada Türkiye’nin ATP’deki en önemli temsilcisi ve geçen yılın finalisti Marsel İlhan da yer alacak. İzmir Cup’ta wild-card ile ana tabloda raket sallayacak oyuncular ise milli tenisçiler Haluk Akkoyun veTuna Altuna ile Avustralyalı Sam Groth olacak.

Örnekköy’de bulunan 5 bin 500 kişi kapasiteli merkez korta sahip Tenis Eğitim Merkezi kortlarındaki turnuvayı, 2008 yılında Lüksemburglu tenisçiGilles Müller kazandı. Marsel İlhan’ı yenerek başladığı turnuvada birinciliği kaptırmayan Müller, final maçında Danimarkalı Kristian Pless’i 7-5 ve 6-3’lük setlerle mağlup etme başarısı gösterdi. Geçen yılki mücadelede ise İtalyan Andrea Stoppini tekler şampiyonluğunu kazanan isimdi. 30 yaşındaki İtalyan tenisçi, final maçında Marsel İlhan’ı 7-6 ve 6-2’lik setlerle mağlup ederek zirveye çıkmayı başardı.

AÇILIŞ HÜLYA AVŞAR’DAN

3. İzmir Cup Turnuvası’nın resmi açılışı 21 Eylül Salı günü İzmir Gündoğdu Meydanı’nda yapılacak. Açılışa tenis tutkusuyla bilinen ünlü sanatçı Hülya Avşar da katılacak. 20 Eylül pazartesi günü saat 11.00’de Tenis Eğitim Merkezi Basın Toplantısı Odası’nda da turnuvayla ilgili basın toplantısı düzenlenecek. Toplantıya İzmir Gençlik ve Spor İl Müdürü Sabri Sadıklar, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Ayda Uluç ve milli raket Marsel İlhan da katılacak

ÜÇ TÜRK RAKET TUR ATLADI

İzmir Cup’ta elemelerin ilk gününde dokuz Türk oyuncu korta çıktı. Ergün Zorlu, Can Çetinel ve Ahmet Aydın Karvan ilk tur maçlarını kazanarak ana tablo umutlarını sürdürdüler. Günün ilk seansında korta çıkan Can Çetinel, Rus Araik Arutunyan'ı 6-3, 6-1'lik skorlarla mağlup ederek elemede bir üst tura çıkmaya hak kazandı.Elemelerin üç sete giden ilk karşılaşmasında ise Ergün Zorlu, Anıl Yüksel'i 6-2, 1-6, 6-2'yle galip geldi. Yedi numaralı kortta Ahmet Aydın Karvan'la Barış Mert'in mücadelesinde 6-1, 6-2'lik setlerle gülen taraf  Karvan oldu. Ergün Zorlu, Hırvat Ante Pavic'le, Can Çetinel de Britanyalı Dominic Inglot'yla, Ahmet Karvan ise Ukraynalı Artem Smirnov'la ikinci turda karşı karşıya gelecek.

Elemenin en talihsiz oyuncusu Jamie Delgado oldu. Rus Vadim Kutsenko'yla karşı karşıya gelen Britanyalı Jamie Delgado, karşılaşma 4-0 aleyhine devam ederken rahatsızlığı nedeniyle maçtan çekildi. Vadim Kutsenko'nun bir sonraki turdaki rakibi ise Avustralyalı Sadık Kadir olacak.

BİRİNCİ ELEME TURU SONUÇLARI

Ervand Gasparyan - Alp Gölcüklü: 6-2, 6-4

Jonathan Marray - Kaan Şenolsun: 6-1, 6-2

Can Çetinel - Araik Arutunyan: 6-3, 6-1

Ergün Zorlu - Anıl Yüksel: 6-2, 1-6, 6-2

Joseph Kasnetz - Can Altıner: 6-2, 6-2

Theodoros Angelinos - Sarp Laleli: 6-1, 6-2

Vadim Kutsenko - Jamie Delgado: 4-0 (çekildi)

Ahmet Aydın Karvan - Barış Mert: 6-1, 6-2