Haftalık Analiz: 23 Ağustos

 

ENKA tesislerinde gerçekleşen Uluslararası Sadi Gülçelik Kupası'nda tek erkeklerde Durukan Durmuş, tek kızlarda Sultan Gönen, çiftlerde de Yurtacan/Ergeneman, Durmuş/Kayrun kupaya uzandı. Tek erkekler finalinde Durukan Durmuş, Can Altıner'i 6-2, 6-4 ile, tek kızlarda ise Sultan Gönen, Gözde Adar'ı 6-3, 6-3'lük setlerle yenerek şampiyonluğa ulaştı. Turnuvada Gökberk Ergeneman ve Efe Yurtacan finalde Meparidze/Strizhkov'a 6-3, 6-4, Ayşegül Durmuş ve Büşra Kayrun da 3-6, 7-6, 10-6'lık setlerle Karagöz/Soylu'ya üstünlük sağlayarak çiftlerde kupaya uzanan isimler oldu
 

Makedonya'nın başkentinde düzenlenen As Açık 2010 turnuvasında Cahit Kapukıran şampiyon oldu. Kapukıran/Trifonov ikilisi finalde Andrienko/Polonsky'yi 6-2, 6-2 mağlup ederek mutlu sona ulaştı. Milli tenisçi, finale yükseldiği teklerde Yunan Anastasios Pavlis'e 6-4, 6-3 kaybederek ikinci oldu. Makedonya'da bulunan bir diğer sporcumuz Mina Saygı, teklerde Karadağlı Tamara Stanic'e 6-0, 6-1, çiftlerde de Rumen Ababii'yle birlikte Najdenova/Trajkova'ya 6-4, 6-3''lük iki set sonunda .... ilk turda turnuvaya veda etti. 

 
Brüksel'de düzenlenen Uccle Kupası'nda ise çift erkeklerde Berk İliescu şampiyonluğa ulaştı. İliescu/Zapata Miralles çifti finalde Raschiatore/Verdu'yu 6-3, 6-3 mağlup etti. İliescu teklerde ise ilk turda, İspanyol Gonzalo Morell Raschiatore'ye 6-4, 6-0 kaybetti. Aynı turnuvada yer alan Melis Bayraktaroğlu, ilk turda Laurinne Gumienny'e 6-1, 6-2 yenildi. Çiftlerde de yer alan Melis, Belçikalı Guenfoudi'yle beraber ilk turda Burez/Van Gampelaere'ye 6-3, 6-4'le boyun eğdiler. 
 
Hırvatistan'ın Split kentinde, Epetion Kupası'na katılan Burcu Tarı, teklerde ilk turda Alina Kuzmenkova'ya 6-3, 6-1, çiftlerde de İtalyan Nanti'yle beraber  ilk maçta turnuvada şampiyon olan Hırvat Cosovic/Klun çiftine 6-2, 6-3 kaybetti.
 
Bayanlarda Türkiye'nin iki numarası Pemra Özgen, bu hafta Belçika'da Westende'deydi. Özgen, çeyrek finalde Hırvat Darija Jurak'a 6-2, 6-4 yenilerek son dörde kalmayı başaramadı.
 
Bulgaristan'da oynanan Bankia Kupası'na katılan Oğulcan Deniz, Yiğitcan Çömlek ve Stefan Lochner ilk turda rakiplerine yenilerek turnuvaya veda ettiler. Çiftlerde de Ağabigün/Lochner ve Deniz/Çömlek ilk turdan ileri gidemediler. 
 
Almanya'daki Mercedes Jugend Kupası'nda ise Egehan Sertkaya üçüncü turda elendi. Egehan, Alexander Zverev'e 6-3, 6-1 kaybederek çeyrek finale yükselemedi.