Kamuoyu Duyurusu

16 Yaş Kız Milli Takım antrenörümüz Durukan Durmuş hakkında 01.03.2024 tarihinde Fotospor internet sitesinde Cahit Yavuz tarafından yazılan köşe yazısına ilişkin kamuoyu duyurumuzdur.

7 yaşından itibaren tenis oynayan Durukan Durmuş, 12 yaşındayken 14 yaş Türkiye şampiyonu,14 yaşındayken 16 yaş Türkiye şampiyonu da olarak her yaş kategorisinde milli takımda ülkemizi temsil etme onurunu yaşayan bir sporcumuz olmuştur. Ayrıca Uluslararası Tenis Federasyonu'nun dünyada seçtiği ilk yüz oyuncu arasında yer almış ve çeşitli eğitimler için davet edilmiştir. Amerika’nın birçok sayılı üniversitesinden burs teklifleri alan Durukan Durmuş tenis hayatına Türkiye'de devam etme kararı almıştır. Durukan Durmuş 3 yıl boyunca tamamen kendi imkanlarıyla İspanya’da tenis eğitimi almış fakat sporun doğasında her zaman var olan bir sakatlık yaşayarak profesyonel tenis hayatını bitirmek zorunda kalmıştır. Sporun içinde var olmaya devam ederek Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde Beden Eğitimi ve Spor Öğretmenliği bölümünden mezun olmuştur. Akademik kariyerine lisans hayatından sonra da devam eden Durukan Durmuş, Gazi Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi'nde araştırma görevlisi olarak çalışmalarını sürdürmekte olup aynı zamanda hala ODTÜ Beden Eğitimi ve Spor Bölümü'nde doktora yapmaya da devam etmektedir. Tenis sporuna olan vefasını sporcu yetiştirerek devam ettiren Durukan Durmuş'un yetiştirdiği iki sporcu milli takıma girmeye hak kazanmıştır.

Federasyonumuzun 2021 yılından itibaren, milli sporcu yetiştirmeye yönelik çalışma yapan antrenörlerimizi teşvik etmek için almış olduğu karar doğrultusunda; yaş gruplarında milli takımlara sporcu gönderen antrenörlerimiz Avrupa Yaz ve Kış Kupaları'nda Milli Takımlarımızın başında görevli antrenör olarak atanmaktadır.

Antrenör yetiştiren bir eğitimci de olan Durukan Durmuş milli takıma oyuncu gönderen bir antrenör olması sebebiyle 16 Yaş Kız Milli Takımımızın antrenörü olarak görevlendirilmiştir. Durukan Durmuş ve Atilla Yumrutaş'ın antrenörlüğünü yaptığı 16 Yaş Kız Milli Takımımız Avrupa Kış Kupası'nda başarıyla mücadele ederek finallere yükselmiş ve ülkemize Avrupa beşinciliği getirmişlerdir.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'un oğlu olan Durukan Durmuş'un milli takım antrenörü olarak görevlendirilmesinin söz konusu yazıda ifade edildiği gibi usule uygun yapılmadığına yönelik ithamların gerçeği yansıtmadığını kamuoyunun bilgilerine sunarız.

Türkiye Tenis Federasyonu