Zeynep Sönmez Avustralya Açık Elemelerinde Final Turunda

Senenin ilk Grand Slam turnuvası Avustralya Açık elemelerinde mücadele eden milli tenisçimiz Zeynep Sönmez final turuna yükseldi.

Melbourne’da gerçekleşen Avustralya Açık elemelerinde kariyerinde ilk kez mücadele eden 21 yaşındaki Zeynep Sönmez ikinci turda karşılaştığı Sırp tenisçi Olga Danilovic’i 4-6, 6-1, 6-1’lik setlerle yenerek adını final turuna yazdırdı.

Elemelerin 13 numaralı seri başı dünya 124 numarası Danilovic karşısında 1 saat 54 dakika süren mücadelede ilk set geriye düşen Zeynep sonraki setlerde oyunu domine ederek maç boyunca yaptığı 29 winner ile korttan galibiyetle ayrıldı.

Zeynep Sönmez'in galibiyeti sonrası ausopen.com'a verdiği kısa röportajda şu ifadelere yer verildi:

"Günün kadınlarda son eleme maçında 21 yaşındaki Zeynep Sönmez 13 numaralı seri başı Olga Danilovic'i 4-6, 6-1, 6-1 mağlup etti. Bu, 21 yaşındaki oyuncuyu 2017 yılındaki eski dünya 60 numarası Çağla Büyükakçay'dan bu yana Avustralya Açık'ta ana tablo oynayan ilk Türk kadın tenisçi olma noktasına yaklaştırdı.

Sönmez: “Benim için çok duygusal bir maçtı. Sol karnımda bir yırtık var, bu yüzden elimden gelenin en iyisini yapmaya çalıştım ve kazandığım için çok mutluyum. Çağla hepimizin, yani genç neslin ablası gibidir, ondan çok şey öğreniyoruz. Bu (Türkiye'de ana tabloya çıkmak) çok şey ifade eder ama şu anda toparlanmayı düşünmem gerekiyor. Eğer bu gerçekleşirse muhteşem olur.”

Zeynep elemelerin final turunda dünya 189 numarası İsviçreli raket Lulu Sun ile karşılaşacak. Sun final turuna 27 numaralı seri başı Büyük Britanyalı Heather Watson ve Kuzey Koreli Su Jeong Jang’ı eleyerek ilerledi. Sönmez-Sun karşılaşması 12 Ocak Cuma günü TSİ yaklaşık 05.30’da başlayacak. Karşılaşma Eurosport Player’dan yayınlanacak.