ITF World Tennis Masters Tour Dünya Şampiyonası Yeniden Türkiye’de

Uluslararası Tenis Federasyonu (ITF), bugün çeşitli yaş gruplarında ITF World Tennis Masters Tour Dünya Takım ve Bireysel Şampiyonalarına Türkiye ile birlikte Japonya, Meksika ve Portekiz’in ev sahipliği yapacağını duyurdu.

2023 yılında Master Dünya Şampiyonası’nın başarılı bir şekilde düzenlendiği Alibey Club Manavgat 10-15 Mart 2024 tarihleri arasında 65+ ile 85+ arasındaki yaş gruplarına Dünya Takımlar Şampiyonası’nda; 16-23 Mart 2024 tarihleri arasında ise 65+ ile 90+ arasındaki yaş gruplarına Dünya Bireysel Şampiyonası’nda ev sahipliği yapacak.

Manavgat/Türkiye, Lizbon/Oeiras/Estoril/Portekiz’in son yıllarda oldukça başarılı etkinliklere imza attıklarına ve 2024’te yeniden ev sahipliği yapacaklarına değinilen açıklamada ITF Başkanı David Haggerty’nin şu ifadelerine yer verildi:

“Oyunun küresel koruyucusu olarak ITF'in Masters Tour misyonu, tenisin 30 yaş üstü kişiler arasında turnuva katılımı için dünyanın önde gelen sporu olmasına yardımcı olmaktır. Dünya Şampiyonaları her zaman bir dünyanın dört bir yanından oyuncuların ülkeleri için her şeylerini verdikleri ve Tur'un iyi bilinen harika yoldaşlığının tadını çıkardığı muhteşem bir gösteri. Bu etkinliklerin gelecek yıl dört harika mekanda gerçekleşecek olması çok heyecan verici bir gelişme ve Masters Tour'u büyütmeye yönelik uzun vadeli stratejimizin önemli bir parçası.

"Dünya Takım ve Bireysel Şampiyonalar, ev sahibi şehirlere büyük hacimli küresel katılımcıları çekme ve önemli ekonomik faydalar elde etme fırsatları sunuyor, bu nedenle Ulusal Derneklerimizi 2025'te bir etkinliğe ev sahipliği yapmak için başvurmaya teşvik ediyorum."

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise Dünya Takım ve Bireysel Şampiyonaları’na yeniden ev sahipliği yapılmasına ilişkin yaptığı açıklamada şunları söyledi: “Ülkemizin dünya şampiyonası için iki sene üst üste tercih edilmesinden dolayı son derece memnuniyet duyuyoruz. Dünya tenisinin önemli bir paydaşı olarak gerek organizasyon kapasitemiz gerekse dünya standartlarındaki tesislerimiz ile küresel tenisin gelişimi adına iş birliklerimizi sürdüreceğiz.”