Berfu Cengiz Hacı Esmer Avcı Tennis Cup’ta Yarı Finalde

Vogue Hotel Supreme Bodrum kortlarında gerçekleşen Uluslararası Tenis Federasyonu’nun (ITF) toplamda 60 bin dolar ödüllü kadınlar turnuvası Hacı Esmer Avcı Tennis Cup’ta temsilcimiz Berfu Cengiz yarı finale yükseldi.

Bodrum'un profesyonel düzeydeki ilk turnuvası Hacı Esmer Avcı Tennis Cup’ta bugün teklerde çeyrek, çiftlerde yarı final karşılaşmaları gerçekleşti.

Rus raket Maria Timofeeva ile karşılaşan Berfu 1 saat 53 dakika süren karşılaşmada ilk seti 1-6 kaybetti. İkinci sette ise 1-4 geriye düşen Berfu üst üste aldığı oyunlarla ikinci seti 6-4 ile hanesine yazdırdı ve maçı karar setine taşıdı. Üçüncü seti 6-2 ile rahat geçen Berfu 1-6, 6-4, 6-2’lik skorla turnuvada adını son dört raket arasına yazdırdı. Berfu 20 Mayıs Cumartesi saat 11.00 başlayacak yarı finalde turnuvanın 3 numaralı seri başı Arjantinli raket Maria Lourdes Carle ile karşılaşacak.

Amina Anshba/Anastasia Tikhonova çiftinin maçtan çekilmesiyle finale yükselen  temsilcimiz Ayla Aksu ve Büyük Britanyalı partneri Harriet Dart, finalde Oana Gavrila/Isabelle Haverlag ile karşılaşacak. Çiftlerde final mücadelesi Cengiz-Carle maçının akabinde başlayacak.