Megasaray Hotels Open Basın Toplantısı Gerçekleşti

6-12 Mart tarihleri arasında Megasaray Tenis Akademi’de düzenlenecek ATP Challenger turnuvası Megasaray Hotels Open’ın basın toplantısı Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan, Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin ve milli sporcu Ergi Kırkın’ın katılımıyla Megasaray Club Belek Hotel’de gerçekleşti.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonu’nun koordinasyonunda Antalya Megasaray Tenis Akademi’de erkekler tenisinin önemli isimlerine ev sahipliği yapacak Megasaray Hotels Open’da toplamda 73 bin Euro para ödülü dağıtılacak.

27 ülkeden 64 sporcunun mücadele edeceği toprak kortlarda gerçekleşecek organizasyonda dünya 158 numarası Avusturyalı raket Sebastian Ofner 1 numaralı seri başı olarak, dünya 161 numarası Macar raket Fabian Marozsan 2 numaralı seri başı olarak yarışacak, organizasyonda ilk 300 içinden birçok isim korta çıkacak. Turnuvada ülkemizi Ergi Kırkın, Yankı Erel, Koray Kırcı ve Sarp Ağabigün temsil edecek. Organizasyon 12 Mart’ta final müsabakasıyla sona erecek.

Kahramanmaraş merkezli gerçekleşen depremler dolayısıyla hayatını kaybeden vatandaşlarımızın anısına yapılan saygı duruşunun ardından toplantı Şahinler Holding Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Şahin’in konuşmalarıyla başladı.

Depremlerin acı bilançosu karşısında derin üzüntü içerisinde olduklarını ifade eden Kemal Şahin konuşmasına hayatını kaybeden vatandaşlara Allah’tan rahmet, yaralılara acil şifalar dileyerek başladı.

Felaketin ilk gününden itibaren depremden etkilenen vatandaşlara yardımcı olmak için ilgili kurumlarla sürekli iletişim halinde olduklarını söyleyen Şahin konuşmasında şu ifadelere yer verdi:

“Cengiz Başkanım da bu konuda çok duyarlı. Daha ilk gün bölgenin en acil ihtiyacı kışlık giyecekleri Spor Bakanlığımız aracılığı ile ulaştırmamıza vesile oldu. Şahinler Holding’in tüm grup firmaları ve Şahinler Vakfımız hızlı bir şekilde organize olarak bölgelere çadır, projektör, su, erzak, yorgan, kışlık giyecek ve hijyen kiti ulaştırdı.Catering firmamız, Hatay Samandağ’da mobil bir mutfak kurdu. Hem çadır kentteki afetzedelerimize hem de bölge mahallelerine 3 öğün yemek hizmeti veriyor. Bu büyük felakette evlerini kaybeden vatandaşlarımızı, otellerimize almaya başladık. Şu an 150 kişiyi Belek ve Konyaaltı’ndaki Megasaray otellerimizde ağırlıyoruz. Yaklaşık 250 kişiyi de birazdan bahsedeceğim yeni aldığımız otelimiz Megasaray Resort Side’de konaklama imkanı sunacağız. Ayrıca depremden çok fazla etkilenen çocuklarımıza hediyeler verip eğlendirerek bu kötü olayı unutturmaya çalışıyoruz.1999 depremi sonrası Çorlu bölgesinde yaptırdığımız Şahinler Vakfı’na ait 11 konuta da acil barınma ihtiyacı olan depremzede aileleri yerleştireceğiz. Deprem birçok insanı sakatlayıp engelli hale getirdi. Engelli kalan depremzedelerimiz için Almanya’daki Santex firmamız ile Engelsiz Yaşam Derneği, WDR televizyonundan çağrı yaptı. Yardımsever dostlarımız ve vicdanlı insanlar çağrıya cevap verdi. Kısa sürede tekerlekli sandalye, yürüteç, koltuk değneği ve hijyen ürünleri gibi medikal malzemeler organize edildi. Tırlarla bölgeye gönderdiler ve göndermeye devam ediyorlar. Bu zor günlerin yaralarını sarmak için, daha çok yardım yapabilmek için işlerimize de devam etmemiz lazım.”

“Antalya’yı tenisin merkezi ve markası yaptık”

Megasaray Tenis Akademi’de son 2 yılda Davis Cup, Billie Jean King Cup, ITF Wheelchair, ATP gibi dünya çapında ses getiren yaklaşık 200 turnuva yapıldığını söyleyen Şahin, “Bu önemli turnuvalarda dünyanın dört bir bucağından gelen 10.000 sporcuyu ağırladık. MTA’ya talep her geçen gün artıyor. Bu sebeple kort sayımızı 60’a çıkarttık. Böylece paralel birçok turnuvaya da aynı anda ev sahipliği yapıyoruz.  Kulüpler, sporcular turnuvalar ve kamp için akın akın gelerek MTA’yı tercih etmeye devam ediyor. Şu an otelimizde 755 misafir var bunların 450’si sporcu. Biz turizm yatırımlarımıza, başta tenis olmak üzere spor faaliyetlerini de ekledik. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ile yaptığımız iş birlikleri ile dünyada Avrupa’dan en çok turnuvayı Antalya’ya getiriyoruz. Burayı tenisin merkezi ve markası yaptık. Ayrıca Türkiye’de tenisi yaymak, yetenekli gençlerimizi geliştirerek ünlü tenisçiler yetiştirmeyi hedefledik. Bu vizyonumuzu adım adım gerçekleştiriyoruz. Aynı zamanda Bedensel Engelliler Tenis Federasyonu’nun da ana sponsoruyuz. Uluslararası turnuvalarına Megasaray’da sürekli ev sahipliği yapıyoruz. Enternasyonal turnuvalarda engelli tenisçilerimizin de heyecanlarına ortak oluyor maddi ve manevi destekliyoruz” dedi.

Megasaray Tenis Akademi (MTA)’da yetişen oyuncuların milli takımlarda yer aldığı ve uluslarası başarılar elde ettiğine dikkat çeken Kemal Şahin akademi oyuncularının sportif başarıları ile ilgili şu bilgileri aktardı: “Avrupa 7 numarası Ada Kumru, Duru Söke, Toprak Erçin, İrem Kurt gibi milli oyuncularımızın yanı sıra, 16 yaş kızlarda Nehir Doğan, erkeklerde Haydar Cem Gökpınar da şampiyon olarak Milli takıma girdi. Ve dün aldığımız gurur verici habere göre Toprak Erçin MTA’da düzenlediğimiz 14 yaş Tenis Europe Turnuvası’nda şampiyonu oldu. Bu arada önemli bir turnuvaya MTA da hazırlanan Rus bir kızımız var. ITF Junior 40 numarası Anastasia Gureva Mayıs ayında düzenlenecek Junior Roland Garros ve Wimbledon Turnuvasına MTA’da hazırlanıyor. Ve akademimizi temsil eden ilk sporcumuz olacak.”

Şahinler Holding olarak Megasaray Resort Side’yi Mayıs ayında açmaya hazırlandıklarını da sözlerine ekleyen Kemal Şahin, “Kış aylarında Antalya’daki otellerde yapılan spor aktivitelerini yaz aylarında da dağ otelinde yapacağız. Dolayısıyla otellerimizde hem sezonları uzatarak hem de doluluğu yükselterek ciddi bir sinerji yaratmış olacağız. Böylece hem yazın hem kışın ülkemizde 12 ay turnuvalar yapma imkanı da yaratacağız” dedi.

Şahin, turnuvada başta milli tenisçilerimiz olmak üzere tüm mücadele edecek sporculara başarılar dileyerek sözlerini sonlandırdı.

“Bir tenisçinin ihtiyacı olan her şey burada mevcut”

Milli tenisçi Ergi Kırkın depremlerin üstesinden ülke olarak hep birlikte geleceğimize inandığını söyledi ve depremde vefat edenlere baş sağlığı, yaralananlara acil şifalar diledi. Çok güzel bir yerde turnuva oynadıklarını ifade eden Kırkın, “En son bir yıl önce buradaydım ve akademideki yeni kortları görünce çok mutlu oldum. Çünkü çok sayıda turnuva oynanabiliyor aynı anda ve bütün yıl oynanabiliyor. Oyuncular için şartlar çok iyi, otelde de kortlar var. Otel çok iyi, yemekler çok iyi o yüzden bir tenisçinin ihtiyacı olan her şey burada mevcut ben de buradaki turnuvada oynamaktan çok mutluyum” diye konuştu.

“Sporun iyileştirici ve güzel yönleriyle bir aradayız”

Antalya Gençlik ve Spor İl Müdürü Yavuz Gürhan ülke olarak zor zamanlar geçirdiğimiz bu günlerde sporun iyileştirici gücünden, birleştiriciliğinden, sevgisinden, dostluğundan, birlik ve beraberliğinden faydalanarak bu yaraların sarılmaya devam edildiğini ifade etti. Çok özel insanların yaşadığı çok özel bir coğrafyada yaşadığımıza dikkat çeken Gürhan, “İnsanlarımız inanılmaz bir tutkuyla kardeşçesine birbirlerine duyduğu sevgiyi gösteriyor. Bunu kimi sporla kimi bölgeye yaptığı güzel destek ve yardımlarla sağlıyor. Biz sporun iyileştirici ve güzel yönleri ile yine sizlerle bir aradayız. Geçmişte sporcu bulamadığımız branşlarda bile artık Avrupa Şampiyonları çıkarıyoruz. Federasyon, kulüp ve iş birliğinin doğru planlandığında başarının nasıl oluştuğunu bu süreçte tenis adına da görüyoruz. Şehir olarak uluslararası organizasyonlara ev sahipliği yapmak, bu destinasyonda bu ülkeyi spor anlamında dünyaya tanıtmak bizler için de çok gurur verici. Kemal Beyler gibi turizm sektörünün sporlaşmasında önemli yatırımlar yapan turizmcilerimiz ile de misafirin sportif kalitenin yanında ağırlanma kalitesiyle de evlerine dönmelerine sebep oluyoruz. Bu bütüncülük bu şehirde yapılan spor organizasyonlarının dünyanın en iyi spor organizasyonlarına dönüşmesine sebep oluyor. Bu anlamda sektördeki tüm paydaşlarımıza teşekkür etmek istiyorum. Megasaray Otel kendini sporun bu güzel enerjisine adamış bir tesis. Buranın sektörün diğer paydaşlarının spora olan ilgisini artırdığını düşünüyorum. Doğru planlamayla Cengiz Başkan gibi kendini branşına adamış Federasyon Başkanlarımız ile iyi bir ivmelenme içindeyiz. Biz buna spor devrimi diyoruz. Artık kaliteli tesislerde çocuklarımız spor yapıyor. Avrupa’nın en eğitimli antrenörleri ile çocuklarımız çalışıyoruz. Bu planlamalar bizleri geleceğini doğru planlamış sporcu bir topluma dönüştürüyor. Bu organizasyonların da hayırlara vesile olmasını diliyor, bu zor günlerde dünyaya sporun iyileştirici, birleştirici yönünü anlatsın istiyoruz. Sporcularımıza başarılar diliyorum” dedi.

“Dünya tenisi bu zor süreçte Türkiye’nin yanındaydı”

Alışılagelmiş basın toplantılarının dışında bugün çok olağanüstü bir durumda yüz yılın felaketinin ardından bir basın toplantısı yapıldığını ifade eden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş sözlerine “Allah bir daha bu trajediyi dünyada hiçbir insana yaşatmasın” diyerek başladı.

Deprem bölgesine gidip tüm ailesini kaybetmiş insanlarımızı gördüğünde Türkiye olarak çok büyük bir millet olduğumuzu çok büyük bir devlet olduğumuzu hissettiğini söyleyen Durmuş konuşmasını şu şekilde sürdürdü: “Deprem bölgesinde gördüğüm en önemli şey Türkiye tüm renkleri ile oradaydı. Ve orada her şeyini vermek üzere gelmiş, her şeyiyle orada olan insanlarımız vardı. Bu bizim umudumuz oldu. Orada görebildiğim en güzel şey buydu ve bu milletin büyüklüğüydü. Bugün geldiğimiz noktada şuna inanıyorum; Türkiye çok büyük bir ülke ve Türkiye’de yaşayan insanımız çok büyük bir birliktelik anlayışıyla bu zor günlerin üstesinden gelecek. O duygu ve umutla bu basın toplantısına geldim. Ve bu basın toplantısının amacı elbette ki sporun evrensel bir dili olduğunu, birleştiricilik ve aynı zamanda iyileştiricilik yönünün ne kadar yüksek olduğunu burada hep birlikte anlatmak. Bugün burada olmamızı sağlayan Megasaray Otelleri’nin uluslararası turnuvalara yaptığı ev sahipliğinde, Gençlik ve Spor Bakanlığımız ve Türkiye Tenis Federasyonu’nun ortak projeleri kapsamında sporu tabana yaymaya yönelik hedeflerle bir organizasyonu daha gerçekleştiriyoruz. Türkiye Tenis Federasyonu olarak derecelerimizle, sporcularımızın başarısıyla ve yaptığımız organizasyonlarla birçok ilki yaşıyoruz. Geçtiğimiz yıl ve ondan önceki yıl da Dünya Gençler Şampiyonası düzenledik ve bu organizasyonlar dünyada çok ses getiren uluslararası otoriteler tarafından çok beğenilen organizasyonlar oldu. Aynı zamanda dünyanın şu anda Türkiye’ye yakın olmasının da en önemli sebeplerinden bir tanesi oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımız öncülüğünde bizim asıl hedefimiz yaptığımız her organizasyonun dünyaya mal olabilmesini sağlayabilmek. Her yaptığımız organizasyon ile beraber önemli bir paydaş olduğumuzu dünyaya gösterebilmekti. Bunu bir kere daha gördük ki her gönderdiğimiz sporcu iyi anılarla ülkelerine dönerek bizim birer elçimiz olmuş. Bu yaşadığımız trajedide bir kez daha yaşadık ki dünya tenisi geçmişte ektiğimiz tohumları karşılığını baş sağlığı, iyi niyet dilekleri ve destekleri ile verdi. Dünya tenisi bu zor süreçte Türkiye’nin yanındaydı. Her zaman yanımızda olduğunu söyleyen Uluslararası Tenis Federasyonu Başkanı David Haggerty, Avrupa Tenis Federasyonu Başkanı Ivo Kaderka’nın çok değerli mesajlarını aldık. Onlar bizim dostlarımız aynı zamanda mesai arkadaşlarımız, bizimle bu derdi paylaştılar. Yapılan organizasyonlar her defasında dünya tenis kamuoyuna Türkiye’nin önemli bir paydaş olduğunu gösterdi. Dünyaya entegre olmuş bir tenis ülkesi olarak bir ilki daha yaşıyor bu hafta itibariyle Antalya’da üç uluslararası turnuvaya ev sahipliği yapıyoruz. ITF ve Tennis Europe’un ortak programladığı 12 ve 14 yaşındaki sporculardan oluşan 11 ülkenin yarıştığı bir gelişim turnuvası olan Development Championships, orta seviyedeki sporcularımızın dünya sıralamalarını zorlayabilmeleri için sürekli yaptığımız Future turnuvalarımız ve 73 bin Euro’luk ATP Challenger turnuvası Bakanlığımızın himayelerinde aynı anda Antalya’da yapılıyor. Alt, orta ve üst yapıdaki sporcularımız kendi ülkelerinde dünyanın en iyi sporcuları ile mücadele etme şansını buluyor. Eğer hedefimiz 1 numarayı çıkarmaksa bunları yapmak zorundayız. Böylesine büyük ve güzel organizasyonları umutlarımızın çok büyük olduğu, inancımızın çok yüksek olduğu bir hafta başlatıyoruz. Mağdur olan ailelerimize, gençlerimize daha fazla destek verebilmek için çok daha fazla çalışmamız ve üretmemiz gerektiğine inanarak güçlü bir ülkenin güçlü sporcularıyla, ortak bir amaç için bir arada olduğumuz sponsorlarımızla yaralarımızı hep birlikte saracağız.”