Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası Şırnak’ta Başladı

Şırnak’ta 20 ilden 100 takım ve 400 sporcunun katılımıyla düzenlenen ‘Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası’ başladı.

Şırnak'ta Gençlik ve Spor Bakanlığı, Şırnak Valiliği, Türkiye Tenis Federasyonu, Şırnak Belediyesi ve Şırnak Üniversitesi iş birliği ile düzenlenen 'Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası'nın açılışı gerçekleşti. Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan 2'si kapalı 4'ü açık tenis kortlarında 26-31 Ağustos tarihleri arasında devam edecek olan tenis turnuvasına 20 ilde 63 erkek takımı 37 kadın takımı olmak üzere 100 takım ve 400 sporcu katılıyor.

Doğu ve Güneydoğu Anadolu Tenis Takım Şampiyonası'nın resmi açılış törenine Şırnak Valisi Osman Bilgin, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Şırnak Belediye Başkanı Vekili İhsan Gören, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Şırnak Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar ve sporcular katıldı. Şırnak'ın ulusal ve uluslararası alanlarda tanıtılmasında Tenis Federasyonu’nun büyük katkıları olduğunu belirten Şırnak Valisi Osman Bilgin; "Şırnak özellikle son dönemde kültürü ile turizmi ile festivalleri ile bir nevi kendi misafirperverliğini ortaya koyarak Şırnaklı olma bilinciyle her ay yeni bir organizasyon yapmakta. Tenis Federasyonu’nun özellikle ilimizin spor faaliyetlerinin tanıtımında ve ilimizin ulusal ve uluslararası etkinliklerde tanıtılması konusunda çok büyük etkisi var. Biz bir olacağız, birlikte olacağız ve birlikte başaracağız düsturu ile hareket ederek her alanda tarımında, sporunda, eğitiminde, sanatında, sosyal yaşamında artık Şırnak'ımız eski günlerin Şırnak'ı değil Türkiye'de öncü bir il olarak her alanda adından söz ettiren bir il olarak ülkemizde yerini almakta. İşte bu organizasyon bunlardan bir tanesi. Ama sadece tenis alanında değil, rafting, futbolunda, voleybolunda ilçelerimizde sporu destekleyip gerçek manada sayın Cumhurbaşkanımızın ve spor bakanımızın belirttiği gibi alana yayıp toplumumuzu genç, iri ve diri tutacağız. Bugün özelinde ise bakıyoruz Adıyaman'ından Erzurum'una, Şırnak'tan Batman'a kadar tüm kardeşlerimiz sporcularımız buradalar. Sizleri burada ağırlamaktan gurur duyuyorum ve sizleri de tebrik ediyorum. Çünkü bundan 10 yıl önce bırakın Bingöl'ü, Iğdır'ı Malatya'sında tenis sporunun yaygınlığını o gün batı illerinde bile tenis deyince zengin sporu adı altında ve insanlarımızın çok yanaşmadığı bir spor dalıydı. Ama bugün çok şükür Türkiye’mizin her köşesindeki illerimizden tenisçi kızlarımız ve erkeklerimiz yetişiyor. Bu yıl yapılan Cudi Cup Tenis turnuvasının gelecek yıl 3-5 katı daha büyüğünü yapacağız hem ulusal hem de uluslararası alanda" dedi.

Daha önce ektikleri tohumların meyvelerini toplamaya geldiklerini ifade eden Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş ise şöyle konuştu; "Bugün aslında Cudi Dağı'nın eteklerinde daha öncesinde tohumlarını atmış olduğumuz sevgi ve başarının meyvelerini toplamak için buradayız. Biz tenis ailesi olarak bugün Şırnak'ta çok mutluyuz. Biz tenis ailesi olarak gittiğimiz her yerde mutlu olmayı, birlikte güç olmayı başaran bir camiayız. Ama Şırnak aslında dünyada fark yaratabilen bir uluslararası turnuva yaparak Cudi Dünyanın her tarafında bilinen bir şehrimizken, bir dağımızken şimdi turnuvalarıyla, gençliği, sporu ile anılan bir şehrimiz oldu. Gençlik ve Spor Bakanlığımızın Sporu Tabana Yayıyoruz ilkesi ile tenisi tabana yayma anlayışı ile yıllardır stratejiler ürettik, projeler yaptık. Arkadaşlarımız ve sporcularımız ile bunları gerçekleştirmeye çalışıyoruz. Ama hiçbir şey tek başına olmaz. Biliyoruz ki yerel yönetimler olmazsa dünyanın en iyi sporcusunu yetiştirme hedefimiz asla gerçekleşemez."

Yapılan konuşmalardan sonra katılımcılara plaket verildi. Daha sonra Şırnak Valisi Batman Belediye spor ile Iğdır Spor Kulübü arasında oynan maçta para atışı yaptı.