Bakan Kasapoğlu, Cudi Cup Uluslararası Tenis Turnuvası Açılış Törenine Katıldı

Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Gençlik ve Spor Bakanlığının himayesinde, Türkiye Tenis Federasyonunun (TTF) destek ve koordinasyonu, Valilik, belediye ve Şırnak Üniversitesinin (ŞÜ) katkılarıyla üniversite yerleşkesinde düzenlenen Şırnak'ın ilk uluslararası tenis turnuvası Cudi Cup'un açılışı dolayısıyla düzenlenen törene katıldı. 

 "Bugün Cudi'de bayram var"

 Törende konuşan Kasapoğlu, Şırnak'ta bulunmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"Bugün Cudi'de bayram var, Cudi'de baharın güzellikleri var. Gençlik Haftası'nın coşkusu, heyecanı var. Cudi'de bugün sevgi var, kardeşlik var. Bugün Cudi Dağı'nda sporun gücü, gençlerin motivasyonu, heyecanı, halkımızın mutluluğuyla çiçekler açıyor. Vakit Rabbimize hamdetme, şükretme vakti." diyen Kasapoğlu, binlerce kez şükrettiklerini belirtti.

Kasapoğlu, bu güzel imkanların bundan sonra da daha ötelere, daha yukarılara taşımaya vesile olmasını dileyerek, tüm gençlerin Gençlik Haftası'nı ve 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı'nı tüm kalbiyle kutladığını ifade etti.

Cudi Cup vesilesiyle ülkede, Şırnak'ta ağırladıkları tüm değerli sporculara, mutlulukla, güzellikle hatırlayacakları bir turnuva dilediğini belirten Kasapoğlu, bugün hep birlikte bir heyecanı yaşadıklarını, bir hayalin gerçeğe dönüşmesinin heyecanını paylaştıklarını aktardı.

Kasapoğlu, hayallerin gerçeğe dönüşmesinin tek kuralının inanmak ve o inancın peşinden yılmadan, yorulmadan, korkmadan koşmak olduğuna işaret ederek, bu gurur tablosunun bu inancın, bu alın terinin, bu cesaretin ürünü olduğunu kaydetti.

Bunun birlikte başarıldığını dile getiren Kasapoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Türkiye'nin son 20 yıldaki mücadelesi Sayın Cumhurbaşkanımızın engin vizyonu, karşısına çıkarılan engellere hiçbir şekilde aldırmadan milletinden aldığı güçle, inançla ve cesaretle yürümesi en büyük ilham kaynağımız oldu. Kabinemiz, bu tabloda emeği olan tüm bakanlarımız, çalışma arkadaşlarımız, her birini şükranla, minnetle yad ediyorum.
İş birliğinin, sinerjinin, omuz omuza yürümenin ürünü bu tablo. Yerel yönetimlerimiz, Sayın Valimiz en somut örneği, son üç yılda buradaki emeği ki şimdi kendisini yeni bir hizmet yolculuğuna uğurlayacağız. Gönülden başarılar diliyorum Sayın Valime. Teşekkür ediyorum katkılarınız için var olun. Yine belediyelerimiz Şırnak'ta son 3 yılda yazılan destan. Ne söz verdiysek birlikte yaptık. Uludere'den Beytüşşebap'a kadar ne gerekiyorsa yaptığımız gibi havuzlarıyla, salonlarıyla, voleybolundan basketboluna, yüzmeye kadar ısrarla, gayretle, inançla çalışarak inşa edeceğiz. Ve yeni sporcuları yeni şampiyonları Şırnak ve ilçelerinden spor camiasına kazandıracağız. Şanlı bayrağı onlar gururla dalgalandıracaklar. Biz bunun için varız."

"İstiyoruz ki her tenisçinin yolu Şırnak'tan en az bir kez geçsin"

Halkın tenise olan yoğun ilgisinin kendilerini mutlu ettiğini dile getiren Kasapoğlu, bu ilgiye sırtlarını asla dönmediklerini kaydetti.

Tüm branşlarda olduğu gibi teniste altyapıyı büyüttüklerini, daha da büyüteceklerini anlatan Kasapoğlu, "Cudi'de bu güzide eserleri inşa ederken Cudi'de raket sesleri yükselecek, bu, sporun güzellikleriyle Cudi'yi ayrı bir heyecana kavuşturacak demiştik." ifadelerini kullandı.

Turnuvanın Şırnak için ilk uluslararası organizasyon olma özelliği taşıdığını, 81 sporcunun 7 gün boyunca dostluğun, kardeşliğin örneklerini verirken rekabeti de en güçlü bir şekilde ortaya koyacağını belirten Kasapoğlu, turnuvayı gelenekselleşen bir marka haline getireceklerini aktardı.

Bakan Kasapoğlu, "Bir hedefimiz var; tenisçiler gençler klasmanından başlayarak yılın büyük bir bölümünde dünyanın farklı turnuvalarını geziyor. İstiyoruz ki her tenisçinin yolu Şırnak'tan en az bir kez geçsin." diye konuştu.

 "Uluslararası birliktelik mesajı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz"

Vali Ali Hamza Pehlivan da Cudi Dağı'nın binlerce yıllık tarihinin bulunduğunu, bağrında Hz. Nuh'un gemisini misafir ettiğini, bu vesileyle birçok medeniyeti barındırdığını söyledi.

Teröre karşı yürütülen mücadeleye değinen Pehlivan, sağlanan güven ve huzur ortamının her aşamasında kahraman güvenlik güçlerinin izi bulunduğunu aktardı.

Pehlivan, "Onların o mücadelesi olmasaydı biz bugün bu organizasyonu yapamayacaktık. Son yıllarda verilen bu mücadelenin sonunda tesis edilen huzurla böyle organizasyonlara ev sahipliği yapıyoruz." diye konuştu.

İçişleri Bakanı'nın destekleriyle Cudi'de güvenlik konsepti kapsamında 1,5 yıl içerisinde 70 kilometre yol, 25 güvenlik kulesi ve modüler üs bölgesi yaptıklarını dile getiren Pehlivan, "Bu dağlardan iyi hikayeler duyacağız. Bu aslında ilimizin, bölgemizin geleceği için çizilen bir istikamet. İşte bugün burada sağlanan huzur ortamının daha da kalıcı hale gelmesi Şırnak'tan iyi haberler verilmesinin çok güzel bir örneği. Hele ki bunu sporla yapıyor olmak, sporun kardeşliği, birleştiriciliğini ön plana çıkarıyor olmak, sadece ulusal değil uluslararası birliktelik mesajı vermenin mutluluğunu yaşıyoruz." ifadelerini kullandı.

  "Birlikteliğin, sevginin, dostluğun, barışın en önemli olayı tenisin centilmenliği"

Cudi Cup'ın festival havasında gerçekleştirildiğini kaydeden Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, "Spor bakanlığımızın sporu tabana yayıyoruz talimatıyla stratejiler belirledik.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş da Bakanlığın sporun tabana yayılması talimatından sonra federasyon olarak stratejiler belirlediklerini belirtti.

Turnuvada 8 Şırnaklı kız çocuğunun da yer aldığını ifade eden Durmuş, "Kendi ilinde ve seyircisi önünde oynayabilme şansı elde edebilmiş sporcularımızın daha önce bırakın Avrupa'da tenis oynamayı, tenisin sadece zenginlerin oynayabileceği bir spor olarak algılandığı bir yerde şu anda şükürler olsun ki Şırnak'ta tenis oynuyor. Şırnak özelinde yerel yönetimlerle neler başarılabileceğinin bir örneğini bu turnuva ile gördük. Birlikteliğin, sevginin, dostluğun, barışın en önemlisi centilmenliğin sporcularımızın rakibini yenerken bile korunması tenisin Anadolu'nun bir parçası olduğunu gösteriyor. Sayın Bakanımıza teşekkür ediyorum her zaman yanımızda oldu. Yerel yönetimleri çok önemsedik sizlerin talimatıyla. burada Şırnak'ta derme çatma tenis oynanırken valimizle bunun hayalini kurduk ve çok şükür ki dünyanın gözünün burada olduğu bir turnuvayı gerçekleştiriyoruz. " ifadelerini kullandı.

Şırnak Belediye Başkanı Mehmet Yarka ise birliktelik ve uyumun her zaman başarı getirdiğini belirterek, valisiyle, milletvekiliyle, tüm birimlerle tek yumruk halinde olduklarını söyledi.

Şırnak'ın geçmişte çok sıkıntılar çektiğini ifade eden Yarka, şöyle konuştu:

"Özellikle bu gençlik çok çekti. Şu anda Cudi Dağı'nın yamacındayız. Eskiden bu dağda, yamaçlarda top seslerinden, barut kokusundan bu gençlerin spor yapma imkanı kalmamıştı. Ama son yıllarda o kadar güzel bir sıçrama oldu ki bugün Cizre ilçesinde belediyelerimiz Efeler Ligi'nde Avrupa'da oynama şansı yakaladı. Şırnak Belediyesi kız takımı, 1. Lig'e çıktı. Her dalda Şırnak günbegün sportif faaliyetlerde olduğu gibi tüm dallarda, eğitimde bile 58 tıp kazanan öğrencimiz oldu."

 "Tüm dünyayı Cudi'ye bekliyoruz"

AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik ise kentin kısa zamanda devletin büyük gücüyle ayağa kalktığını vurgulayarak, "Şırnak'ı gezseniz artık tanımayacaksınız. Gençlerimizin güzel günleri oluyor ve bundan sonra da olmaya devam edecek. Geçen sene 40 yıldır çıkılamayan Cudi Dağı'na çıktık. Bu yıl bir hafta kalmayı planlıyoruz. Şimdiden tüm Türkiye'yi ve tüm dünyayı Cudi'ye bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Törene, AK Parti Trabzon Milletvekili Ayşe Sula Köseoğlu, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, İl Jandarma Komutanı Albay Murat Bozkurt, İl Emniyet Müdürü Cemal Dalman, Gençlik ve Spor İl Müdürü Abdullah Ayar, AK Parti İl Başkanı İbrahim Halil Erkan da katıldı.

FS-85VmX0AEVzpN.jpg

FS-84yDX0AcTfF_.jpg

FS-85zJWIAA4rua.jpg