Cudi Cup’tan Şampiyonluğa Uzanan Yol

Gülnaz, Filiz ve Çare’yi Şırnak’ta düzenlenen Cudi Cup bir araya getirdi. Şanlıurfa, Kilis ve Hatay’dan Şırnak’a turnuvaya tenis oynamak için gelen Gülnaz Eken, Filiz Noyan ve Çare Aktaş turnuvalarda tanışıp bir takım oluşturdular. Doğu ve Güneydoğu Anadolu Takım Şampiyonası’nda Şırnak Gelişim Gençlik ve Spor Kulübü için mücadele eden kızlar namağlup şampiyon olarak Şırnak iline kupayı götürdüler.

Gülnaz Eken: “Üç yıllık tenis hayatımın en büyük şampiyonluğuydu”

Spor hayatım atletizme olan hayranlığımla başladı, belli bir süre atletizmle uğraştım. Sonrasında okula tenis raketiyle gelen bir kız arkadaşıma özenerek tenise başladım kısa süre içinde çok sevdim. 2018’de üç ay çalıştım ve Doğu Ligi’ne katıldım o yıl Doğu Ligi’ndeki iyi oyuncuları görünce ben de onlar gibi iyi bir tenisçi olmalıyım dedim. Büyük bir azimle çalışmaya devam ettim, çok kısa sürede arkadaşlarımın ve farklı hocaların katkısıyla kendimi geliştirdim, benden daha iyi oynayan erkek sporcularla antrenman yapmaya devam ettim ve bana çok katkı sağladı. Bu süre zarfında turnuvalara da katıldım, dereceler de elde ettim. 3 yıl boyunca tenis hep hayatımda oldu. Özellikle babam benim en büyük destekçimdi o kadar sıkı takip ediyordu ki benim yaptığım hataları babam bana söylüyordu, hatta arkadaşlarım soruyordu antrenörün kim diye babam diyordum. Kulüp anlamında da sıkıntılar yaşadım ama beni tenis sevgisinden vazgeçirmedi. 2020 yılında partner bulamadığım için Doğu Ligi’ne katılamadım daha sonra Şırnak’ta Mehmet hocayla tanıştım. Doğu Ligi için çalışmalarıma daha çok önem verdim, daha sıkı çalıştım ve Doğu Ligi’ne katıldık. Takım arkadaşlarım ve hocamızla birlikte büyük bir heyecan yaşıyorduk. Maçlarımıza çıktık şampiyon olduk bu şampiyonluk beni çok mutlu etti. Üç yıllık tenis hayatımın en büyük şampiyonluğuydu, bu yolda beni yalnız bırakmayan en büyük destekçim babama minnettarım, Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve Kulüp Başkanımıza katkılarından ve ilgi alakalarından dolayı şükranlarını sunuyorum. Bundan sonraki hedefim pilot olmak o hedefime ulaşmak için okuluma büyük önem veriyorum, tenisi de bırakmayı düşünmüyorum hayatımda hep var olacak.

Filiz Noyan: “Hedefim milli takıma girmek ve ilerde başarılı bir antrenör olmak”

Tenise Hatay -Erzin-Gökdere köyündeki okulumda 4. sınıfta, beden eğitimi öğretmeni Mahmut Samat tarafından başlatıldım. Küçük bir okulda kort yokken, bir voleybol sahasında hocamız bize antrenman yaptırdı. İlk turnuvamızda okul sporlarında namağlup Hatay il şampiyonu olduk. Sonra Türkiye finallerine gittik. Bu başarımız artarak devam etti. Federasyon turnuvalarında oynamaya devam ediyoruz. Hocamız bizi hala imkansızlıklar içinde çalıştırmaya devam ediyor. Hedefim milli takıma girmek ve ilerde başarılı bir antrenör olmak Doğu Ligi’ni biliyordum ve orda oynak istiyordum bu doğrultuda Mehmet hocayla tanıştım kulübüne dahil oldum ve çalışmalarımızı sıkı bir şekilde sürdürdük. Doğu Ligi’ne katılım sağlayıp gayret göstererek başarılı olduk, çok mutluyuz.

Böyle bir turnuvada yer almak onur verici bu turnuvaya katılmamızı sağlayan ve destekleri için Mehmet hocamıza teşekkür ediyorum, Türkiye Tenis Federasyonu başkanımıza böyle güzel imkanlar sağladığı için, Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve Kulüp Başkanımıza katkılarından ve ilgi alakalarından dolayı şükranlarımı sunuyorum.

Çare Aktaş: “Birgün sıra bana geldiğinde benden sonra gelen yetenekleri bulmak ve onlara destek olmak için çalışmaya devam ediyorum”

Ben Çare Aktaş 18 yaşındayım. Tenisle tanışmam köy okulunda Beden Eğitimi Öğretmenimin yönlendirmesiyle oldu. Tenisi çok kısa sürede çok sevdim, tenise başladıktan yaklaşık 3 ay sonra okul şampiyonasına takım olarak gittik. Çok yeni ve çok tecrübesizdik. Tenisi kötü bir zeminde, eski bir basketbol sahası ve voleybol filesine tenis filesi şekli verilmiş bir ortamda öğrenmiştim.  Biz o yıl Hatay’da şampiyon olduk, bölgeye kadar da gittik. Benim için tenis dünyanın en müthiş sporu. Benim de hocalarımın da hedefi önce milli takım sonra ise daha güzel işler başarmak oldu. Kilis 7 Aralık Üniversitesi’nde 1. Sınıf’ta Antrenörlük okuyorum. Birgün sıra bana geldiğinde benden sonra gelen yetenekleri bulmak ve onlara destek olup ulaşabilecek kadar iyi mevkilerde olmak için çalışmaya devam edeceğim, elbette zorluklar ve maddi yetersizlikler bizim tenis oynamamızı hep bir şekilde kötü etkiliyor fakat bugüne kadar hiç pes etmedik. Bir şekilde imkan yaratarak Mahmut hocam olsun babam olsun hep destekçim oldular Doğu ve Güneydoğu Ligi’ni biliyordum çokta merak ediyordum bir şekilde Mehmet hoca ile tanıştık ve Şırnak ekibine katıldık bizimle antrenman yapıp bizleri ağırladılar. Maçlarda Gülnaz ve Filiz ile mükemmel bir ekip ruhu ile mücadele ettik. Azim ve istikrar ile oynadık ve sonunda da başardık. 2021 Doğu ve Güneydoğu Liginde mücadele etmiş ve şampiyon olmuş olmak beni çok onurlandırdı ve motive etti. Daha iyisi olmak için mücadele etmeye ve çalışmaya tenise başladığım ilk günki heyecanım ile devam edeceğim. Doğu ve Güneydoğu Ligi’nde olmamı sağlayan Mehmet Batak hocama ve beni tenis ile tanıştıran Mahmut Samat'a, en büyük destekçim babama, Batmanlı yetkililere, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanımıza, Valimize, Gençlik ve Spor İl Müdürümüze ve Kulüp Başkanımıza teşekkür ederim.