Göbeklitepe Büyükler Yaz Kupası Sona Erdi

Gençlik ve Spor Bakanlığının himayelerinde, Türkiye Tenis Federasyonu'nun destek ve koordinasyonu, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nin katkılarıyla Tenis Dünyası tesislerinde organize edilen Göbeklitepe Büyükler Yaz Kupası’nda kupalar sahiplerini buldu. Turnuvaya 22 ilden 130 sporcu katıldı.

Turnuvada tek erkeklerde Mustafa Sancaklıoğlu şampiyon olurken, çift erkeklerde ise Mehmet Onur Turgut ve Mustafa Sancaklıoğlu ikilisi kupaya uzandı.

Tek kadınlarda birinciliği Zeynep İlker elde ederken, çiftlerde ise Zeynep İlker-Pelin Çolak ikilisi ilk sırayı aldı.

 Sporculara ödüllerini Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, TTF Başkanı Cengiz Durmuş, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Gül, Şanlıurfa Vali Yardımcısı Mustafa Akın, Ak Parti Şanlıurfa İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, Şanlıurfa Gençlik ve Spor İl Müdürü Halil Eren, Şanlıurfa Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve Şanlıurfa Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli takdim etti. 

Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş: “Şanlıurfa'nın tanıtımı için de çok önemli bir turnuva”

Maçların ardından düzenlenen törende konuşan Adalet Bakan Yardımcısı Uğurhan Kuş, daha önce görev yaptığı Şanlıurfa’da tenise olan ilgiden ziyadesiyle memnun olduğunu belirterek "Bu turnuvanın Şanlıurfa’da Göbeklitepe adıyla yapılmış olması önemli. Urfa'nın tanıtımı için de çok önemli bir turnuva olduğunu düşünüyorum" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül : “Tenis zengin sporu olarak algılanıyordu biz bu algıyı Şanlıurfa’da değiştirdik”

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise 130 sporcunun turnuvada yarıştığını belirterek, “Tarihin sıfır noktası olarak bilinen, Göbeklitepe’si ile birçok tarihi özellikleri içerisinde barındıran bir şehirdir Şanlıurfa. Tenis zengin sporu olarak algılanıyordu biz bu algıyı Şanlıurfa’da değiştirdik” dedi. Beyazgül Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş'a ve tüm sporculara teşekkür etti.

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Tarihin sıfır noktasından tüm dünyaya ulusal bir turnuva ile seslendik”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, daha önceleri zengin sporu olarak algılanan tenisin artık ülkenin her noktasında oynandığını ve turnuvalar düzenlendiğini söyledi. Türkiye Tenis Federasyonu'nun yaptığı her etkinlikte birçok amacı hedeflediğini vurgulayan Durmuş, "Yaptığımız işin sadece bir turnuvadan ibaret olmadığını yapılan her turnuvanın kendine göre sorumlulukları olduğunu göstermek için çalışmalar gerçekleştiriyoruz ve projeler üretiyoruz. Gittiğimiz her ilde, yaptığımız her turnuvada ilimizi anlatan, ilimizi tanıtan, ilimize mal olmuş sembollerle turnuvalarımızı gerçekleştiriyoruz. Turnuvada yarışan sporcuların ülkemizi milli takımlarda temsil etmek için puan toplamalarının yanısıra aileleriyle Urfamızın tarihi dokusunu ve Urfamızın insanlarını tanıma fırsatı buluyor" dedi. Tenisin gelişimi için yerel yönetimlerin desteğinin önemine değinen Durmuş tarihin sıfır noktasından tüm dünyaya ulusal bir turnuva ile seslendiklerini aktararak, turnuvanın yapılmasına katkılarından dolayı Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanlığına teşekkür etti.

 

20210626_194227.jpg

20210626_2_48937723_66450402_Web_-_Kopya.jpg