Bakan Kasapoğlu, Şırnak'ta düzenlenen Cudi Cup Ulusal Tenis Tunuvası'nın Finaline Katıldı

Şırnak’ta düzenlenen ilk tenis turnuvası olma özelliği taşıyan ’Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’nın final müsabakalarına katılan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, ülkenin standartlarının yükselmesi için her imkanın seferber edildiğini ifade ederek, "Amacımız insanımızın mutluluğu, müreffeh olması, ülkenin standartlarının yükselmesidir. Bunun için hamdolsun her imkanı seferber ettiğimiz gibi hiçbir şekilde hiçbir mücadeleden de kaçınmayacağız, sonuna kadar koşacağız" dedi.

Şırnak’ta 14 ilden 139 sporcunun katılımıyla düzenlenen ’Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’ final müsabakası Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu’nun katılımıyla yapıldı. Bakan Kasapoğlu, beraberindeki Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, AK Parti Milletvekili Rizgin Birlik, Belediye Başkanı Mehmet Yarka, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan, Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Ali İhsan Ersoy, İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Tamer Bilacan, Cumhuriyet Başsavcısı Orhan Al ve İl Emniyet Müdürü Mustafa Emre Başbuğ ile Şırnak Üniversitesi yerleşkesinde bulunan, Cudi Dağı manzaralı 2’si kapalı, 2’si açık, 4 tenis kortunda mücadele eden sporcularla bir araya gelerek final mücadelelerini yerinde izledi.

’Uluslararası Kupayı da Geliştireceğiz’

Cudi Cup Ulusal Tenis Turnuvası’na ilişkin yapılan törende konuşan Gençlik ve Spor Bakanı Mehmet Muharrem Kasapoğlu, Şırnak’ın spor ve sporcuların gelişmesi için her türlü imkana kavuşturduklarını söyledi. Konuşmasında birlik ve beraberlik mesajı veren Bakan Kasapoğlu, "Bugün burada mutluluk, festival, şölen, iyilik, yeşillenen tohumlar var. Şükür ediyoruz. Bu güzel coğrafyanın kutsal emanetini hep birlikte omuzlarımızda taşıyoruz. İnşallah bugün olduğu gibi kardeşliği güçlendireceğiz, aydınlığı daha aydınlık kılacağız. Nuh’un gemisindeki gibi hep birlikte aynı gemide kardeş olarak, bir ve beraber olarak, güçlü bir şekilde aydınlık yarınlara yürüyeceğiz. Bu ülkenin her bir insanı mutluluğun en güzelini hak eden her bir ferdi bizler için birbirinden değerlidir. Onun için buradayız ve şükürler olsun. Hep birlikte ortak akılla, konuşarak tartışarak karar verdiğimiz çalışmaları birer birer gerçekleştirmenin heyecanını yaşıyoruz. Şırnak’ta sporun geliştiğini, sporcuların yetiştiğini, gençlerin istedikleri şekilde kendilerini geliştirmeye yönelik her türlü imkanla buluştuğunu görmekten mutluluk duyuyoruz. Bugün burada ulusal bir kupa var, inşallah uluslararası kupayı da geliştireceğiz. Şırnaklılar en güzel şekilde ev sahipliği yapacağına inanıyorum. Sporun birleştiren, dayanışmayı, kardeşliği artıran yönünü görmekten ayrı bir heyecan duyuyorum. 140’a yakın sporcumuz var. Daha da çok olacak inşallah. Tenis, atletizm, voleybol gibi her alanda gayreti olan alın teri döken gençlerimiz var. Cumhurbaşkanımızın öncülüğünde 19 yıldan beri, şehir hastanesi, havalimanı, ulaşımı, sağlığı, eğitimi, sanayisi, ekonomisi, sporu, her alanda yürüyen, koşan bir Türkiye var. Bu hızı daha da artıracağız. Amacımız insanımızın mutluluğudur. Demokrasi standartlarını, hukuk düzeni standartlarını hep birlikte daha da artıracağız" dedi. Türkiye’nin standartlarının yükselmesi için her imkanı seferber edildiğini anlatan Bakan Kasapoğlu, " Amacımız insanımızın mutluluğudur. Demokrasi, hukuk düzeninin standartlarını daha da artıracağız. Ülkenin standartlarının yükselmesi için her imkanı seferber ettiğimiz gibi, hiç bir mücadeleden de olduğu gibi bugüne kadar kaçınmayacağız. Sonuna kadar koşacağız. O eski tabloları gençlerimize yaşatmayacağız. Karanlığa götürmek isteyenlere inat aydınlığın ışıltısı için daha güçlü el ele vererek, fitneye hiçbir suretle meydan vermeden bir, beraber ve kardeş olarak koşacağız" diye konuştu.

Türkiye Tenis Federasyonu  Başkanı Cengiz Durmuş: "Her zaman gençlerimizin, çocuklarımızın emrinde olacağız"

Türkiye Tenis Federasyonu ‘nun Bakanlığın göstermiş olduğu hedeflerde ilerlendiğini belirten Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, ülkenin tenis ülkesi olabilmesi adına, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek sporcuları yetiştirebilmek adına stratejik planlar yapıldığını ve gün gün bunların uygulandığını söyledi.

Ulusal ve uluslararası turnuva yapmanın önemine de değinen Durmuş konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Dünyanın en fazla uluslararası turnuva düzenleyen ülkesi haline geldik. Ulusalda 600’e yakın turnuva yapabiliyoruz. Pandemi döneminde de Bakanlıklarımızın izni, tenisin pandemiye uygun bir spor olduğu görüşüyle bu turnuvalarımızı gerçekleştirebiliyoruz. Sayın Cumhurbaşkanımız ve Sayın Bakanımızın sporu tabana yayıyoruz hedefleri doğrultusunda çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Sayın Bakanımızın görevlendirmeleriyle sporu tabana yayma ilkesi ile Şırnak’a geldiğimizde Sayın Valimizin önderliğinde buraları hayal etmiştik. Buraları gerçekleştireceğimizi konuşmuştuk o gün Cudi Cup müjdesini tüm Türkiye’ye hatta dünyaya lanse etmiştik. Bugün bunları başarmış olmanın keyfini yaşayarak sporcularım adına, Gençlik Spor İl Müdürümüz, onunla beraber çalışan mesai arkadaşlarımız, kulüp yöneticilerimiz, velilerimiz adına teşekkür ediyorum.  Milli sporcumuz Marsel İlhan 3 gün boyunca burada bütün kardeşleriyle tenis oynayarak bu birlikteliğimizi gösterdi. Dün gece burada gece yarısına kadar bütün il temsilcilerimiz, kulüp temsilcilerimizle istişare edip geleceğimizi planladık sizlere söz vermek istiyoruz ki Sayın Bakanım, sizin gösterdiğiniz hedefler doğrultusunda tenisin her zaman her yerde herkes tarafından oynanabileceği anlayışıyla emirlerinizde olacağız, çocuklarımızın da bu amaçla emirlerindeyiz onların raket tutan ellerinden öpüyoruz”

Vali Pehlivan: "Bu etkinliği, Şırnak'tan, Cudi'den bütün Türkiye'ye, dünyaya güzel haberlerin müjdecisi olarak değerlendiriyoruz"

Şırnak Valisi Ali Hamza Pehlivan ise turnuvaya ev sahipliği yapmaktan duydukları memnuniyeti dile getirdi. "Bugün sizlerin desteğiyle yapmış olduğumuz bu etkinliği, Şırnak'tan, Cudi'den bütün Türkiye'ye hatta bütün dünyaya güzel haberlerin müjdecisi olarak değerlendiriyoruz." diyen Pehlivan, kendilerine bu projelerde büyük destek veren Bakan Kasapoğlu'nun turnuvaya da geleceği sözünü verdiğini ve geldiğini aktardı.

Pehlivan, Şırnak'a kattıkları değerlerden ve yaptıkları yatırımlardan dolayı Kasapoğlu'na teşekkür etti.

Havuzlardan gençlik merkezlerine kadar sayısız projenin kentte hayata geçtiğini, geçmeye de devam ettiğini kaydeden Pehlivan, bu organizasyonun da salt bir turnuva olmanın ötesinde kardeşlik, dostluk, kaynaşma, güven ve huzur mesajı içerdiğini vurguladı.

Turnuvanın isminin Cudi olmasının da önemli bir mana teşkil ettiğine dikkat çeken Pehlivan, şöyle konuştu:

"40 yıldır terör nedeniyle olumsuz haberlere konu olmuş Cudi, artık bu turnuvayla güzel etkinliklerle anılacak. Cudi'nin tarihi derinliği orada, Nuh'un gemisinin hikayesi aslında bütün ülkemizi olduğu gibi bütün insanlığı da kucaklıyor. Hepimiz aynı gemideyiz. O gemi iyilerin kazandığı ve yoluna devam ettiği bir simge. İnşallah bundan sonra bütün şerler, şer odakları, terör devre dışı kalacak ve ülkemiz tarih boyunca olduğu gibi yoluna emin adımlarla, birlik, beraberlik içerisinde devam edecek. Buradaki gençlerimizin vermiş olduğu mesajı böyle algılıyoruz. İnşallah bu tür etkinliklere ilimizde devam edeceğiz."

Belediye Başkanı Mehmet Yarka, ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Mehmet Emin Erkan ve AK Parti Şırnak Milletvekili Rizgin Birlik de birer konuşma yaptı.

Bakan Kasapoğlu, daha sonra final müsabakasını izledi.

Turnuvada erkeklerde birinci Ağrı Gençlik Spor Kulübünden Habip Anak, ikinci aynı kulüpten Mehmet Semih Aslan oldu. Kadınlarda ise birinciliği Mersin Tenis Yelken ve Yüzme Kulübünden Nil Delice, ikinciliği Adıyaman Gençlik ve Spor Kulübünden Ecem Yaren elde etti.

Bakan Kasapoğlu, organizasyonun sonunda düzenlenen ödül töreninde dereceye giren sporculara kupa ve madalya takdim etti.

Tören, halk oyunları gösterisi ve müzik dinletisi ile sona erdi.