TTF Başkanı Cengiz Durmuş ile Milli Tenisçimiz İpek Öz Brand & Sport Summit 2020’ye Katıldı

Spor sektörünün görünürlüğünü artırmak amacıyla markalar ve spor dünyasını buluşturan Brand & Sport Summit’in dördüncüsü bu sene Maslak ESA Arena’da gerçekleşti.

Organizasyonun ikinci gününde, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli tenisçimiz İpek Öz ve Octagon Tennis Başkan Yardımcısı ve WTA Asya Pasifik Yönetim Kurulu Üyesi Alastair Garland “TEB’le Tenis Oturumu”na konuşmacı olarak katıldı ve oturumun moderatörlüğünü Sports Tv Dijital Yayınlar Yönetmeni Murat Ağca yaptı. Oturumda pandemi döneminde Federasyonumuzun tenisin tüm paydaşları için yaptığı çalışmalar, bu sene başarıyla gerçekleşen ülkemizin yepyeni turnuvası TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul, yeni tesisimiz TTF İstanbul Tenis Merkezi, sporcularımızın pandemi sürecindeki çalışmaları ve kariyer hedefleri üzerine konuşuldu.

“Tenisin her an, her evde, her sokakta yaşanmasını sağlamaya çalışıyoruz”

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş: “Markaların buluştuğu bir ortamda markalarla bir araya gelmenin ne kadar önemli olduğunu bilen ve yaşayan bir federasyon olarak davetiniz için tekrar teşekkür ediyorum. Hepimizin bildiği gibi dünyayı etkisi altına almış bir virüsle uğraşıyoruz. TTF olarak biz Mart ayından Haziran ayına kadar çabuk reaksiyon göstererek tüm faaliyetlerimizi iptal etmek zorunda kaldık. Olimpiyat tarihinde 1. ve 2. Dünya Savaşları’nın dışında ilk kez Olimpiyatlar iptal edildi. Bir de iptal edilen 2020’yi geride bırakıyoruz. Biz tenisçiyiz, sporcuyuz yaşamımızda hep mücadele ve mevcut problemlere karşı çözüm üretmek var. Federasyon olarak ara verilmiş sezonu avantaja çevirmek istedik. Antrenörlerimize, kulüplerimize, hakemlerimize ulaşabilmeli ve tüm dinamiklerimizi diri tutabilmeliydik.  Federasyonumuz bu süreçte projeler gerçekleştirdi 14 uzman eğitmenimizle psikoloji, beslenme ve antrenman bilimi gibi alanlarda turnuva koşturmasında ihmal edilen teorik bilgileri güncelleme fırsatı bulduk” şeklinde konuştu.

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nın Federasyonun projelerine her zaman inandığını ve destek verdiğini söyleyen Durmuş,“ Özellikle Gençlik ve Spor Bakanımız Sayın Dr. Mehmet Muharrem Kasapoğlu tenisteki gelişmeleri ve tesisleşme yoluna kadar ihtiyaçlarımızı bizzat takip ederek bize destek oluyor. TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul ‘un başlangıç süreci oradan başlıyor. Türkiye önemli bir merkez, İstanbul çok önemli bir destinasyon. İstanbul’un bir spor merkezi olacağını da Bakanımız ifade ediyor bu da bize bir sorumluluk ve hedef yüklüyor. Biz de kendi sporcularımızdan bir şampiyon yaratabilecek birçok turnuva düzenlemek istiyoruz” ifadelerini kullandı.

TEB BNP Paribas Tennis Championship Istanbul ‘un 2011 yılında TEB ile başlatılan sokaklardan kortlara kortlardan bugün geldiğimiz turnuvalara bir projeyle mümkün olduğunu ifade eden Durmuş, “Şampiyonlar yaratarak alt yapıyı güçlendirerek tenisi büyüterek getiriyoruz. Yakın zamanda Cudi Cup’ı gerçekleştireceğiz. Şırnak’tan İstanbul’a bir tenis yolu. Artık 81 ilde turnuva oynanır hale geldi. Tenisin zengin sporu algısından kurtularak her an, her evde, her sokakta yaşanmasını sağlamaya çalışıyoruz. Uluslararası turnuvalarda Ocak ve Şubat aylarından itibaren yine dünyada en fazla turnuva düzenleyen ülkeler arasında yerimizi aldık. Gelecek umut verici.  Tüm sporcularımıza vermiş olduğu çaba, katlamış oldukları cefa, bugüne kadar başarmak için verdikleri emekler için teşekkür ederim. Ayrıca bizi hiç yalnız bırakmayan Gençlik ve Spor Bakanlığımıza, antrenörlerimize, organizasyon düzenleyen kulüplerimize teşekkürlerimi iletiyorum” diye konuştu.

“O Grand Slam kupası bir gün bu ülkeye gelecek”

Milli tenisçi İpek Öz: “Tüm dünya için zorlu bir yıldı, TEB BNP Paribas Tennis Championship gibi turnuvaların ülkemizde düzenlenmesi çok anlamlı çünkü hala çok büyük seyahat kısıtlamaları var. Türkiye’de düzenlenen WTA turnuvasında çiftlerde yer almış olmak benim için çok güzeldi. Tamamen bir karantina ortamındaydık. Seyahat bizim hayatımız ve şu an seyahat edemiyoruz her şey çok zorlu. Antalya’daki turnuvalar çok büyük bir şans ben de şampiyon oldum turnuvaların ilk haftasında. Zorlu maçlar yaptım ve hazırdım bunun için çalışmıştım hem mental hem fiziksel olarak. Güzel bir şekilde bunu taçlandırdığımı düşünüyorum. 2021'de Grand Slam elemelerini oynamak istiyorum. Ben ya da diğer arkadaşlarımın içinde çok büyük bir cevher var ve biraz daha destekle ben daha iyi yansıtabileceğimizi biliyoruz. Sponsorların desteğine her zaman ihtiyacımız var. O Grand Slam kupası bir gün bu ülkeye gelecek”

“Türkiye Tenis Federasyonu ve İstanbul başardıkları şeylerden çok gurur duymalı”

Octagon Tennis Başkan Yardımcısı ve WTA Asya Pasifik Yönetim Kurulu Üyesi Alastair Garland: “Tenis küresel bir spor WTA perspektifinden bakacak olursak Türkiye çok önemli bir ülke, önemli bir piyasa tenis tarihi bakımından. Özellikle WTA takvimindeki en önemli faaliyeti Türkiye’de yapmış olduk. Biz bunu Türkiye Tenis Federasyonu ile birlikte devam ettirmek istiyoruz. Bu geleneğe devam etmek açısından İstanbul bir fırsat sundu bize. 2020’de çok az sayıda turnuva gerçekleştirildi Türkiye’de yapılan şey çok gurur duyduğumuz bir başarı. Çok büyük bir inovasyon olmuştu tesislerde, birinci sınıf bir tesis. Tenisçiler de önümüzdeki yıllarda orada oynamaktan çok mutlu olacaklar. WTA turnuvaları için mükemmel bir lokasyon İstanbul. Türkiye Tenis Federasyonu ve İstanbul başardıkları şeylerden çok gurur duymalılar. Birçok deneyimli organizyoncu bu şartlarda turnuva yapamadı. İstanbul biz yaparız dedi. WTA bunu gururla karşıladı bütün covid protokolleri takip edildi ve başarılı bir turnuva oldu. Bu tenis camiasındaki herkes tarafından çok iyi karşılandı.”

_A1A5394.JPG

_A1A5359.JPG

_A1A5400.JPG

_A1A5407.JPG

_A1A5414.JPG