ITF, Antrenörlük Sertifikasyon Programı'nı Tanıttı

ITF, dünya çapında tenis antrenörlüğünü geliştirme stratejisinin bir parçası olarak yeni Antrenörlük Sertifikasyon Programını tanıttı. Dünya çapında oyunun her seviyesinde nitelikli tenis antrenörlerinin sayısını artırmak amacıyla ITF, yeni bir girişim başlattığını açıkladı. ITF, 20 yılı aşkın bir süredir antrenör eğitim ve geliştirme programları sunarken daha önce antrenör sertifikası ITF'in desteğiyle ulusal tenis federasyonları tarafından veriliyordu. Bu program ise ITF’in tenis antrenörlerini sertifikalandırdığı ilk program olma özelliği taşıyor. Program sayesinde ITF, antrenörlük sertifikasyonu olmayan ülkelerde antrenörlerin sertifikalandırılmasını sağlayacak. Ayrıca bu sistem, Antrenör Eğitim Programı aracılığı ile ITF tarafından tanınan ulusal antrenör sertifikasyon programlarını tamamlayarak, antrenörlükte uluslararası asgari standartları belirleyecek. Artık ITF sertifikasyon kurslarını başarıyla tamamlayan tüm antrenörler, kendi ulusal federasyonları tarafından verilen sertifikaya ek olarak, "ITF sertifikalı antrenör" olarak da adlandırılabilecek.

ITF'in antrenörleri sertifikalandırma ihtiyacı, 2017-2020 gelişim stratejisinde belirlendi ve ITF'in amaçlarından biri de küresel olarak uygun niteliklere sahip tenis antrenörlerinin sayısını artırmaktı. Girişim aynı zamanda, ITF’in cinsiyet eşitliği stratejisinin önemli bir hedefi olan, kadınları antrenör olarak geliştirmek ve vasıflandırmak için daha fazla fırsat yaratacak.

2019'da yayınlanan ITF Küresel Tenis Raporu ile yaklaşık 164.000 aktif tenis antrenörü varken, yüzde 90'ından fazlasının sadece 30 ülkeyle sınırlı kaldığı tespit edildi. Ve bu verilerdeki antrenörlerin yüzde altmış beşi yalnızca Avrupa'da yaşıyor. Ağustos 2020 itibariyle ise yaklaşık 40 ülke, antrenör eğitim sistemleri için ITF tarafından tanındı. ITF’in antrenör sertifika programı, dünya çapında ve özellikle antrenör eğitim programları oluşturmamış ülkelerde tenis antrenörlüğünün hem miktarını hem de kalitesini artırmayı amaçlıyor.

ITF2024 stratejisinin antrenörlüğü ön plana çıkarması ile son zamanlarda antrenörlüğe birçok yatırım yapıldı. Antrenör sertifikasyon programına ek olarak ITF, ITF Akademi platformunu 2019'da hayata geçirdi ve platform, kütüphanesinde 1.200'den fazla içerik, eğitim bölümünde 80'den fazla çevrimiçi kurs içeren bir yapıya sahip hale getirildi. Covid-19 salgınının neden olduğu kısıtlama süresi boyunca platformun kullanımı ücretsiz hale getirildi ve her hafta yeni çevrimiçi kurslar yayınlandı.

ITF'in Tenis Geliştirme İcra Direktörü Luca Santilli ,yüksek kaliteli tenis antrenörlüğüne erişim sahibi olmanın hem tenise katılımı artırmada hem de yüksek performanslı oyuncuları başarılı bir şekilde eğitmede çok önemli bir faktör olduğu kanıtlandığının altını çizerek, "Platformdaki kayıtlı kullanıcı sayısında% 413'lük bir artışla dünyanın dört bir yanındaki antrenörlerin kaynaklarımızı bu yıl ITF Akademi'de kullandığını görmekten memnuniyet duyduk. Antrenörlük stratejimizin bir sonraki adımı olan ve dünya genelinde antrenörlük standartlarını iyileştireceğinden emin olduğumuz ITF Antrenörlük Sertifikasyon Programını başlatmaktan mutluluk duyuyoruz. " ifadelerini kullandı.

ITF Antrenörlük hakkında daha fazlasını buradan keşfedin.