Büyükakçay çeyrekte kaldı

Lale Cup’un bugün oynanan çeyrek final maçında Çağla Büyükakçay ile Hintli Ankita Raina karşı karşıya geldi. Çekişmeli geçen ilk seti Raina 6-4 ile hanesine yazdırırken ikinci set aynı skorla bu defa temsilcimizin oldu. Yağmur nedeni ile maçların aksaması, bu yüzden de bir günde sporcuların iki maç yapacak olması nedeni ile son set maç tie-break formatında oynandı. Toplamda iki saati aşan maçta son seti 10-6 ‘lık skorla kazanan Ankita tekler kategorisinde yarı finale yürüyen isim oldu.

Cengiz çiftlerde tunuvayı yarı finalde noktaladı

Çiftlerde çeyrek final maçına çıkan Pemra Özgen – Greet Minnen ikilisi, nefesleri kesen bir maçtan sonra Ilona Kremen – Iryna Shymanovich ikilisine 4-6 , 6-3 , 11-9 setlerle yenilerek yarı finale çıkma şanslarını kaybettiler. Aynı günde hem çeyrek hem de yarı final oynayan Berfu Cengiz ve Jessy Rompies çifti ise yarı finalde turnuvaya veda etti. Sabah seansında çiftler çeyrek finalinde Berfu Cengiz ve Jessy Rompies ikilisi 1-6, 6-4, 11-9 setlerle İpek Soylu - Barbora Stefkova çiftini geçerek yarı finale yükselme başarısını gösterdikten sonra akşam seansında final için Marie Bouzkova – Rosalie Van Der Hoek çiftine 7-5, 7-5 kaybederek yarı finalde kaldılar.

Marie Bouzkova – Rosalie Van Der Hoek çifti yarın saat 13.00'te oynanacak final maçında Belaruslu rakipleri Ilona Kremen-Iryna Shymanovich'e karşı çiftlerde kupayı kazanmak için yarışacaklar. Yarın saat 15.00'te oynanacak final maçında ise yarı finallerden başarıyla çıkan turnuvanın 6 numaralı seribaşı Hintli Ankita Raina ve 1 numaralı seribaşı Vitalia Diatchenko teklerde şampiyonluk için mücadele edecek.