Başkan Durmuş beIN Sports'a açıklamalarda bulundu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, beIN SPORTS ekranlarında Türk tenisindeki gelişmeleri değerlendirdi. Deniz Biricik'in sorularını yanıtlayan Durmuş'un açıklamalarından satır başları şöyle:

- Türkiye, bir tenis ülkesi olma yolunda önemli mesafeler kat etti. Katıldığımız uluslararası organizasyonlarda diğer ülke delegasyonlarının bize olan tavrından bunu anlayabiliyoruz.

- Yakın geçmişte tenisçilerimiz, bırakın kupa kazanmayı puan almakta dahi oldukça zorlanıyordu. Oysa şimdi gerek Türkiye'de gerekse yurt dışındaki turnuvalarda sporcularımız önemli dereceler elde ediyor.

- Roger Federer'in antrenörü Ivan Ljubicic, tenis adına yapılanları görmek için kendi isteğiyle ülkemize geldi. Milli sporcularla, antrenörlerle bilgi ve birikimlerini paylaştı, buradaki tesislere hayran kaldı.

- Türkiye'de tenisi zengin sporu algısından kurtarıp 'herkesin sporu' yaptık. Gençlik ve Spor Bakanlığı, Spor Genel Müdürlüğü, Spor Toto Teşkilatı, belediyelerimiz, il temsilcilerimiz, sponsorlarımızla birlikte tenisi yaygınlaştırmak için çaba sarf ediyoruz.

- Dünyanın en fazla sayıda uluslararası turnuva düzenleyen ülkelerinden biriyiz. Sporcularımız kendi topraklarında kazandıkları puanlarla dünya sıralamasında ilerleyebiliyor. Büyük hedeflerimiz var, bunun için daha fazla sponsor kaynağına ihtiyaç duyuyoruz.

- Sayın Bakanımız Mehmet Muharrem Kasapoğlu'nun talimatıyla gençlerin tenisle tanışması ve tenisin yaygınlaştırılması amacıyla Kredi ve Yurtlar Genel Müdürlüğü ile birlikte "KYK Gençleri Kortta" projesini başlattık.

- Tenis; rekabet ortamında eğlenmeyi sağlayan, dostlukları, arkadaşlıkları pekiştiren, kişisel gelişimi destekleyen bir spor. Rakibinizin haklarını koruyarak onu yenmek için çabalıyorsunuz. Bu yönüyle gelişme çağındaki tüm çocukların tenis oynamasını istiyorum.