Başkan Durmuş Spor Her Yerde programına konuk oldu

TRT Spor ekranlarında yayınlanan yılın ilk Spor Her Yerde programında tenis konuşuldu. Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş’un canlı yayın konuğu olduğu programa ENKA Spor Kulübü Tesisleri’nden canlı bağlantı ile katılan milli sporcular Çağla Büyükakçay ve Yankı Erel de yeni sezona dair görüşlerini belirttiler.

2018 yılının değerlendirmesini yaparak sözlerine başlayan Cengiz Durmuş, “Bize bu yolda destek olan başta Gençlik ve Spor Bakanlığı olmak üzere, Spor Genel Müdürlüğü, Spor-Toto Teşkilatı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlükleri, kulüpler ve bize her daim katkı sunan sponsorlara teşekkür ediyorum. Başarılarla dolu 2018 yılını geride bıraktık, sporcularımızın başarıyla gurur duyduk. Yankı Erel’in Wimbledon şampiyonluğu çok değerliydi, bu başarı Türk tenisinin çıtasını yükseltti” diyerek memnuniyetini dile getirdi.

Türk tenisini daha üst noktalara taşımak için çalışmaların durmaksızın devam ettiğini belirten Başkan Durmuş, sözlerine “2020’de 100 bin lisanslı sporcuya ulaşmayı amaçlıyoruz. Sporcularımızın dünya çapında elde ettiği başarıların artarak devam etmesi adına çalışmalar sürüyor” şeklinde devam etti. Türk sporunun dört büyük kulübünü tenise dâhil edebilmek için görüşmelerin yapıldığını ifade ederek Tenis Ligi’ne de değinen Durmuş, “Kulüp başkanlarımız ile görüştüm. Hepsi de olumlu yaklaştılar. Tenis Ligi’ni en yakın zamanda hayata geçirmek istiyoruz” şeklinde konuştu.

Programda tenisi ülkenin dört bir yanına yaymaya yönelik yapılan çalışmalar hakkında da bilgiler veren Başkan Durmuş, “İster yetişkin, ister altyapıda olsun herkesin tenis oynama isteği olduğunu görüyoruz. Bu Türkiye’nin tenis ülkesi olduğunu gösteriyor. Rol model olan sporcularımız, gençlerimiz üzerinde çok etkili oluyor. Bunu belediyelerimizle yaptığımız işbirliklerinde olumlu biçimde gözlemliyoruz” dedi.

Sözlerinin sonunda Doğu Ligi’nin yanı sıra düzenledikleri İç Anadolu Ligi, Karadeniz Ligi gibi bölgesel liglere dair görüşlerini de belirten Başkan, “Şanlıurfa’da yapılan tesis sayesinde tenise başlayanların sayısı artıyor. Bu çok güzel bir gelişme“ derken gerçekleştirilen sosyal sorumluluk projeleriyle birlikte amaçları doğrultusunda önemli adımlar attıklarını ifade etti.