Başkan Durmuş Bengütürk TV'ye konuk oldu

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Bengütürk TV ekranlarında yayınlanan Spor Kulisi programına konuk oldu.

Tayfun Özsoy ve Uğur Tenekecioğlu'nun misafiri olan Başkan Cengiz Durmuş, tenis gündemini değerlendirirken, aynı zamanda merak edilen soruları da yanıtlandırdı.

Türkiye'nin artık model bir tenis ülkesi haline gelmesinin üzerinde duran Başkan Durmuş, ''Şu anda ülkemizde her yıl düzenli olarak 100-150 arası turnuva düzenleniyor. Bu konuda ciddi bir istikrar yakaladık. Dünyada en çok turnuva düzenleyen ülkeler arasında yer alıyoruz. Bunlar sadece ulusal organizasyonlar da değil. İstanbul Cup, İstanbul Open ve Antalya Open başta olmak üzere ATP ve WTA seviyesinde çok değerli turnuvalara da ev sahipliği yapıyoruz'' dedi.

Konuşmasında ayrıca, ülkemizde tenisi sadece profesyonel anlamda değil, vatandaşlar seviyesinde de desteklediklerini belirten Başkan Durmuş, ''Tenis sadece profesyonel seviyede bir sporcu uğraşı değil. Bir tutku, bir hayat biçimi. Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam için herkesi kortlara davet ediyoruz. Bu davetimizi de tüm imkanlar ve tesislerimizle karşılamaya hazırız'' şeklinde konuştu.