İstanbul'a yıldız akını

2018 TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open turnuvalarının basın toplantısı gerçekleştirildi. İstanbul'daki Swissotel'de düzenlenen toplantıya Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, Koza WOS Genel Müdürü ve Turnuvalar Direktörü Yavuz Selek ile 2016 TEB BNP Paribas İstanbul Cup şampiyonu Çağla Büyükakçay konuşmacı olarak katıldı.

Garanti Koza Park'taki iki haftalık tenis şölenine herkesi davet eden Koza WOS Genel Müdürü ve Turnuvalar Direktörü Yavuz Selek, bu sene 11'incisi yapılacak TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve dördüncüsü yapılacak TEB BNP Paribas İstanbul Open hakkında bilgiler verdi. Biletlerin Mobilet üzerinden satışa sunulduğunu belirten Selek, tenisseverleri büyük sürprizlerin beklediğinin müjdesini verdi.

Türk tenisini sekiz yıldır kesintisiz olarak desteklediklerini ifade eden Türk Ekonomi Bankası Genel Müdürü Ümit Leblebici, "TEB=Tenis" algısını yaratmış olmalarından dolayı duyduğu mutluluğu dile getirdi. Ülkede tenise olan ilginin her geçen gün arttığını gözlemlediğini söyleyen Leblebici, sponsor oldukları turnuvaların yanı sıra düzenledikleri etkinliklerle Türk tenisine hizmetlerini sürdüreceklerini belirtti.

Sözlerine Türk tenisinin değerli destekçileri Garanti Koza ve Türk Ekonomi Bankası'na teşekkür ederek başlayan Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, milli sporcuların TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve TEB BNP Paribas İstanbul Open'da büyük başarılar yakalayacağına olan inancını paylaştı. Türkiye'nin teniste marka ülkelerden biri haline geldiğini vurgulayan Durmuş, yıldız isimlerin heyecanı zirveye taşıyacağını söyledi.

Milli tenisçi Çağla Büyükakçay ise 2016'da mutlu sona ulaştığı TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ın kariyerinin en özel turnuvası olduğunu dile getirdi. "Kendi evimde, kendi vatandaşlarım önünde oynamak bana ekstra motivasyon sağlıyor. Dünyanın en iyi yıldızlarını izlerken bu turnuvayı kazanmayı hayal ediyordum" diyen Büyükakçay, dünya 1 numarası Caroline Wozniacki'nin İstanbul'a tekrar geliyor olmasının müthiş bir gelişme olduğunu sözlerine ekledi.

WOZNIACKI VE CILIC GELİYOR
23-29 Nisan tarihleri arasındaki TEB BNP Paribas İstanbul Cup ve 30 Nisan - 6 Mayıs tarihleri arasındaki TEB BNP Paribas İstanbul Open'da mücadele verecek iki yıldız isim belli oldu. Buna göre WTA 1 numarası, 2018 Avustralya Açık şampiyonu Caroline Wozniacki ile ATP 3 numarası, 2018 Avustralya Açık finalisti Marin Cilic'in Türk tenisseverlerin karşısına çıkacağı açıklandı.

Kariyerinin ilk slam zaferine geçtiğimiz hafta Melbourne'da uzanan Danimarkalı yıldız Caroline Wozniacki, görüşlerini paylaştığı videoda "Yıla çok güzel bir başlangıç yaptım. Tekrar İstanbul'a döneceğim için çok mutluyum. 2014'te de bu turnuvayı kazanmıştım, yine aynı performansı sergilemek istiyorum. İstanbul muhteşem bir şehir. Seyirciler de olağanüstü. Nisan ayında görüşmek üzere!" mesajını iletti.

Basın toplantısına canlı bağlantıyla katılan Marin Cilic ise "Geçen sene İstanbul'dan şampiyonluk kupası ve unutulmaz anılarla ayrılmıştım. Geri dönmek için sabırsızlanıyorum" dedi. Dünya 1 numarası olma hedefinin kendisi üzerinde baskı yaratmadığını söyleyen 2014 Amerika Açık şampiyonu Hırvat raket, 2018'e yaptığı başlangıçtan ötürü sevinçli olduğunu, Avustralya Açık'taki performansını tüm sezona yaymak istediğini ifade etti.