Cem'den İzmir'de güzel başlangıç

Kültürpark Tenis Kulübü'nde düzenlenen TEB İzmir Cup ATP Challenger turnuvasında ana tablo heyecanı başladı. Merkez Kort'ta günün son maçını oynayan geçen yılın finalisti Cem İlkel, Fransız rakibi Maxime Janvier'yi 7-6, 3-6, 6-4 yenip adını son 16'ya yazdırdı.

Bir sene önceki tarihi finalde bir diğer milli tenisçi Marsel İlhan'a yenilerek ikinci olan Cem, oyunlarda 5-4 gerideyken iki set puanı çevirdiği açılış setini 7/4'lük tie-break neticesinde kazandı.

İkinci setin beşinci oyununda break'i bulan dünya 278 numarası Janvier, dört oyun sonra İlkel'in servisini bir kez daha çalıp 6-3'e ulaştı ve setleri dengeledi.

Karşılaşmanın final setine servis kırarak giren Cem, erkenden yakaladığı avantajı korumasını bildi. Güçlü servisleriyle Janvier'ye geri dönüş izni tanımayan İlkel, 6-4'le seti alıp maça noktayı koydu.

2 saat 22 dakika süren maçta birinci servislerinden %80'le puan çıkaran Cem, ikinci turda 4 numaralı seribaşı İtalyan Matteo Berrettini veya Fransız Benjamin Bonzi ile karşı karşıya gelecek.

Fotoğraf: Alpay Sönmez

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI