Başkan Durmuş "Sporun Başkenti" programına katıldı

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, TRT Kent Radyo Ankara stüdyolarında yayınlanan Sporun Başkenti programının konuğu oldu. Canlı yayında tenis gündemine ilişkin açıklamalarda bulunan Başkan Durmuş, federasyonun çalışmaları ve hedeflerinden söz etti.

Erzurum’da düzenlenen 25 bin dolar para ödüllü Kardelen Cup’ın önemine değinen Durmuş, Türk tenisçilerin uluslararası arenada başarılarının hızla yükseldiğine şu ifadelerle dikkat çekti: “Kısa bir süre önce ‘Tenis zengin sporudur, elitlerin yaptığı bir spordur’ imajı vardı. Bugün Erzurum’da 25 bin dolarlık uluslararası bir turnuva düzenleniyor. 234 sporcunun müracaat ettiği, 64 oyuncunun katılım sağladığı turnuvanın final maçında bir Türk sporcumuz var. Çeyrek finalde dört sporcumuz, yarı finalde iki sporcumuz yer aldı. Biz tenisin elit sporu olduğu söylemini, “Oynayan herkesin elit olduğu bir spor” olarak değiştiriyoruz. Tenisin Türkiye’de her noktada, her zaman oynanması gerektiğine yönelik bir anlayış üzerinde çalışıyoruz.”

Programda ebeveynlere de önerilerde bulunan Başkan Durmuş, “Anne-babalara tavsiyem, çocuklarına bu sporu, ruhlarını ve bedenlerini terbiye edebilecekleri bir uğraş anafikriyle tanıtsınlar. Tenis, sporcunun kendi sahasından sorumlu olduğu, hakemlik yapabildiği ve rakibin hakkını koruyarak galip gelme gayesi üzerine kurulu bir oyun. Bu bağlamda gerçekten çok özel bir spor” şeklinde konuştu.

Ülkemizin dünyada en çok uluslararası turnuva düzenleyen ülke konumuna gelmesine dikkat çeken Başkan Durmuş, Türk sporcuların ülke sınırlarında daha çok maç oynayarak klasmanda yukarı taşınmalarına yardımcı olunduğunu aktardı. Durmuş, “Dünyada bir tane klasman var ve siz o klasmanda puan alamazsanız, sıralamada yükselemiyorsunuz. Ayrıca sporcuların her hafta başka bir ülkede turnuva oynamak için seyahat etmesi maddi-manevi külfet. Tüm bunlardan ötürü birçok şehirde uluslararası turnuvalar düzenlemeye başladık” sözlerini sarfetti.

Programın son bölümünde federasyon olarak hedeflerinden söz eden Başkan Durmuş, her zaman en iyinin hedeflendiğine vurgu yaptı: “Dünya arenasında sesimizi duyuracak bir yere sahip olma gayesindeyiz. Herkesin mahallelerde, sokaklarda tenis oynayabileceği bir ülke hayal ediyorum ve bunu yapabileceğimize inanıyorum”