Kardelen Cup'ta heyecan başladı

Erzurum Büyükşehir Belediyesi Olimpiyat Parkı tesislerinde düzenlenen 25 bin dolar ödüllü Kardelen Cup Futures turnuvasında ana tablo heyecanı başladı.

Altuğ Çelikbilek'in 3, Anıl Yüksel'in 5, Muhammet Haylaz'ın 8 numaralı seribaşı olduğu tekler ana tablosunda Sarp Ağabigün, Mert Naci Türker, Sefa Suluoğlu, Koray Kırcı, Berk Iliescu, Bulut Özçelik'in yanı sıra elemelerden gelen Ömer Berk Görgün ve Furkan Koç ile birlikte toplam 11 Türk sporcu yer alıyor. Kardelen Cup'ta Çek Michal Konecny 1, Ukraynalı Vladyslav Manafov da 2 numaralı seribaşı olarak mücadele veriyor.

Bu sene üçüncüsü gerçekleştirilen turnuvada çiftler kupası 4 Ağustos Cuma, tekler kupası ise 5 Ağustos Cumartesi günü sahibini bulacak.

AÇILIŞ TÖRENİNE BÜYÜK İLGİ
Erzurum'daki organizasyonun başlangıcını niteleyen açılış töreni ise aralarında Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Sekmen, AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, Yakutiye Belediye Başkanı Ali Korkut, 9. Kolordu ve Garnizon Komutanı Tümgeneral Mehmet Özoğlu, Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, Erzurum Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Ali Rıza Kiremitci, Genel Sekreter Yardımcısı Ünsal Kıraç, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Şube Müdürü Muzaffer Şahin, Erzurum Spor AŞ Genel Müdürü Ahmet Dal, Turnuva Direktörü ve Tenis İl Temsilcisi Alparslan Tozoğlu'nun da olduğu kalabalık bir katılıma sahne oldu.

Basının yoğun ilgi gösterdiği açılış töreninde bir konuşma yapan Cengiz Durmuş, "Böylesine büyük bir turnuvayı Erzurum'da organize etmekten dolayı mutlu ve gururluyuz. 81 ilde etkinlikler düzenleyerek tenisi ülke çapında yaygınlaştırma yolunda hızla ilerliyoruz. Başta Gençlik ve Spor Bakanlığımız olmak üzere Erzurum Büyükşehir Belediyesi, Erzurum Valiliği, Erzurum Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ile destek veren tüm kurum ve sponsorlara teşekkürlerimi sunuyorum. Birçok milli tenisçimizin de ter döktüğü Kardelen Cup Futures turnuvasına sporseverleri davet ediyor, katılan sporculara başarılar diliyorum" dedi.