Durmuş: 15 Temmuz'u unutturmayacağız

Türkiye Tenis Federasyonu Başkanı Cengiz Durmuş, 15 Temmuz hain darbe girişimine karşı Türk milletinin gösterdiği direnişin kıyamete kadar unutulmayacağını söyledi. Durmuş, 15 Temmuz’un yıl dönümü nedeniyle yayınladığı yazılı mesajda şu ifadelere yer verdi:

“15 Temmuz, ülkemizi bölmek ve milli iradeyi yok etmek isteyen hainlere karşı yüce milletimizin vatanseverliği ve kahramanlığı ile kazanılmış şanlı bir demokrasi zaferidir.

Aziz milletimiz, ülkemizin bölünmez bütünlüğüne, birliğine ve dirliğine yönelik hain saldırılara karşı milli birlik ve beraberlik şuuru içinde, hür ve bağımsız yaşama azim ve kararlılığını ilelebet sürdürecektir.

Her türlü zorlukları aşarak kurduğumuz devletimizi, birlik ve beraberlik içinde, bin yıldan bu yana sürdürdüğümüz kardeşlik ruhuyla daha da yüceltmek ve güçlendirmek temel sorumluluğumuzdur.

Bu vesileyle 15 Temmuz’un birinci yıl dönümünde vatanımız, bayrağımız ve bağımsızlığımız için bedenlerini siper etmiş ve canını vermiş tüm şehitlerimizi saygı ve minnetle anıyoruz.”

Durmuş, Türkiye Tenis Federasyonu’nun da 15 Temmuz Şehitlerini Anma, Demokrasi ve Milli Birlik Günü Etkinlikleri kapsamında çeşitli organizasyonlar düzenlediğini açıkladı.