Başak Eraydın durdurulamıyor

22 yaşındaki milli tenisçi Başak Eraydın, TEB BNP Paribas İstanbul Cup'ta müthiş bir işe daha imza attı. Elemelerden gelen Eraydın, Garanti Koza Arena'da günün ilk maçında klasmanın 74. basamağındaki, 7 numaralı seribaşı Bulgar Tsvetana Pironkova'yı 6-2, 6-4'le saf dışı bırakıp WTA kariyerinin ilk ana tablo galibiyetine uzandı ve adını ikinci tura yazdırdı.

Elemelerin açılış turunda Çek Tereza Smitkova karşısında beş maç puanından dönen, final turunda Rus Alla Kudryavtseva'yı geçen Eraydın, 10'uncusu düzenlenen İstanbul Cup'ın tüm sezonlarında boy gösteren Pironkova önünde etkileyici bir performans sergiledi. İki kez servis kırdığı açılış setini 6-2 kazanan Başak, ikinci sette de hız kesmedi.

Karşılıklı breaklere sahne olan sette 4-2 geriye düşse de oyundan kopmayan Eraydın, üst üste dört oyun birden hanesine yazdırıp 1 saat 38 dakika sonunda maça noktayı koydu. Rakip sıralaması bakımından en önemli galibiyetini elde eden Eraydın, ikinci turda Ayla Aksu ile Elizaveta Kulichkova arasındaki karşılaşmanın galibiyle oynayacak.

TEKLER ANA TABLO
ÇİFTLER ANA TABLO
MAÇ PROGRAMI