"Kritik puanları çok iyi oynadık"

Milli tenisçiler Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek, Antalya'da gerçekleşen Davis Cup serisinin ikinci gününde aldıkları çiftler galibiyetinin ardından basının karşısına çıktı.

Açılış günündeki tekler mağlubiyetlerinin ardından umutlarını korumak adına mutlak kazanmaları gerektiğini belirten İlkel, zorlu rakiplere karşı mücadele etmelerine rağmen değerli bir galibiyet aldıklarını dile getirdi.

Andreas Siljeström/Johan Brunström ikilisini 6-7, 6-4, 6-4, 6-3'le mağlup eden ekibin 20 yaşındaki üyesi Altuğ ise maç öncesi planlarının agresif bir performans sergilemek olduğunu, iyi servis atmaları gerektiğini, bunu da sahaya yansıttıklarını söyledi.

Eşleşmeye ev sahipliği yapan Manavgat'taki Ali Bey Club'da muhteşem bir seyirci desteğini arkalarına aldıklarını belirten İlkel, "Ev sahibi olmanın avantajını çok iyi kullandık. Harika bir atmosfer vardı. Turu geçmek adına umudumuzu koruduğumuz için oldukça mutluyuz" dedi.

Kritik noktalarda soğukkanlılıklarını yitirmediklerini vurgulayan Altuğ, serinin son günündeki tekler maçları hakkında da düşüncelerini paylaşı. Çelikbilek, "Tekler maçlarını kazanacak güce sahibiz. Yarın kortta yine elimizden gelenin en iyisini yapacağız" ifadelerini kullandı.

Rakip İsveç'i temsil eden Andreas Siljeström ve Johan Brunström ise rakipleri Cem İlkel ve Altuğ Çelikbilek'in çok başarılı bir performans sergilediğini, galibiyeti hak eden tarafın Türkiye olduğunu söyledi.