Cem'den muhteşem geri dönüş

Davis Cup Avrupa/Afrika Bölgesi 2. Grup 1. Tur eşleşmesinde Lefkoşa deplasmanında Kıbrıs Rum Kesimi ile karşı karşıya gelen Ay-yıldızlı ekibimiz, Cem İlkel'in Petros Chrysochos karşısındaki 6-7, 3-6, 6-3, 6-0, 6-4'lük galibiyetiyle 1-0 öne geçti.

Ulusal Tenis Merkezi'nde gerçekleşen eşleşmenin açılış maçında korta çıkan İlkel, 6-5 üstünken üç set puanından faydalanamadığı ilk seti 7/4'lük tie-break neticesinde Kıbrıs Rum Kesimi'nin 1 numaralı oyuncusu Chrysochos'a kaptırdı.

İkinci sete break yaparak başlayan ve skoru 3-1'e getiren Cem, bu üstünlüğünü koruyamadı. Beş oyunluk bir seri yakalayan Chrysochos, 6-3'e ulaşıp setlerde durumu 2-0'a getirdi.

21 yaşındaki milli tenisçi, hızlı girdiği üçüncü sette rakibinin geri dönüşüne bu kez izin vermedi. Sekizinci oyunda üç set puanı kaçırsa da dokuzuncu oyunda yakaladığı fırsatı tepmeyen İlkel, 6-3'le geri dönüş yolundaki ilk adımı attı.

Davis Cup kariyerinin 11. tekler maçında boy gösteren Cem, dördüncü sette kusursuz bir performans sergiledi. Üç servis kırma puanı savuşturduğu sette Chrysochos'un servis attığı tüm oyunları alan İlkel, 6-0'la mücadeleyi final setine taşıdı.

Cem, 3-0 geriye düştüğü beşinci sette beşinci oyunda servis kırıp dezavantajını ortadan kaldırdı. Art arda kazandığı oyunlarla skoru 3-3'te eşitleyen İlkel, aradığı break'i dokuzuncu oyunda buldu ve 5-4 öne geçti.

Onuncu oyunda maç için servise geçen Cem, bir servis kırma puanı kurtardıktan sonra ikinci maç puanında hata yapmadı ve 6-4'e ulaşıp 3 saat 21 dakika sonunda dev bir galibiyetin altına imzasını koydu.

Beş setlik bir maçta ilk kez setlerde 0-2'den dönmeyi başaran İlkel, geçmişteki iki yüzleşmelerinde mağlup olduğu Chrysochos'tan da rövanşı aldı.

Türkiye-Kıbrıs Rum Kesimi eşleşmesinin ikinci maçı, Marsel İlhan ile Menelaos Efstathiou arasında oynanacak.